Sebastjans Fetels: Pēc gada vai diviem...

CopyDraugiem X Whatsapp
Sebastjans Fetels
Sebastjans Fetels Foto: AFP/SCANPIX

Četrkārtējais pasaules čempions Pirmajā formulā (F-1) vācietis Sebastjans Fetels, kurš nākamnedēļ plāno noslēgt savu karjeru, atzīst, ka kaut kad varētu atgriezties sacensībās.

"Aston Martin" komandas braucējs jau iepriekš paziņoja, ka nākamās nedēļas nogalē Abu Dabī "Grand Prix" būs pēdējās viņa 15 gadus ilgajā F-1 karjerā.

Iepriekš 35 gadus vecais sportists paziņoja, ka vēlas veltīt vairāk laiku ģimenei, kā arī citiem projektiem ārpus F-1. Tomēr pirms šonedēļ gaidāmā Brazīlijas "Grand Prix", Fetels raidsabiedrībai RTL atklāja, ka būtu pāragri teikt, ka viņš vairs neatgriezīsies.

"Protams, ja noslēdz karjeru, tad noslēdz," sacīja Fetels. "Tomēr nevar izslēgt neko. Šodien es saku, ka vairs nestartēšu, bet pēc gada vai diviem varu domāt pilnīgi savādāk. Tikai laiks parādīs, vai atgriezīšos."

Fetels F-1 ienāca 2007. gadā, kad "Sauber" rindās aizvadīja vienu sacīksti, vēlāk pievienojoties "Torro Rosso" komandai, kuru pārstāvēja līdz 2009. gadam.

Nākamās sešas sezonas Fetels bija "Red Bull Racing" vienības rindās un četrus gadus pēc kārtas kļuva par čempionu (no 2010. - 2013. gadam). Tad sešas sezonas vācu pilots pārstāvēja "Ferrari", divreiz kļūstot par pasaules vicečempionu (2017. un 2018. gadā), bet pēdējās divas sezonas brauc pie "Aston Martin" stūres, pērn ierindojoties kopvērtējuma 12. vietā.

Šosezon Fetels pēc 20 no 22 posmiem F-1 kopvērtējuma ar 36 punktiem ieņem 11. vietu.

Karjeras laikā vācietis F-1 sacensībās uz goda pjedestāla kāpis 122 reizes. Viņa kontā ir 53. uzvaras, kas ir trešāis visu laiku labākais rādītājs aiz brita Lūisa Hamiltona (103) un vācu leģendas Mihaela Šumahera (91).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu