Foto un video ⟩ Luka Banki: Man ir liels gods pārstāvēt šo valsti

CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola treneris Luka Banki
Basketbola treneris Luka Banki Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlases panākumā pār Grieķiju savu meistarību apliecināja pieredzējušie valstsvienības līderi Jānis Strēlnieks, Jānis Timma un Dairis Bertāns, pēc panākuma un iekļūšanas 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā teica izlases galvenais treneris Luka Banki.

Latvijas izlase izbraukumā ar 80:60 pārliecinoši uzvarēja Grieķiju, kamēr citā mačā Turcijas savā laukumā ar rezultātu 86:52 pārspēja Beļģiju, kas bija nepieciešams, lai Latvija pirmo reizi sasniegt Pasaules kausa finālturnīru.

"Mūsu plāns paredzēja kontrolēt spēli no aizsardzības, lielu uzmanību pievēršot cīņai pie groziem. Viss izdevās. Spēlētāji paveica lielisku darbu visu 40 minūšu garumā," Banki teikto pēc panākuma citē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

"Iespējams, pirmajā puslaikā dažās epizodēs mazliet pārcentāmies, bet otrajā vēl uzlabojām darbību aizsardzībā viens pret viens, un meistarīgi izkārtojām labas metienu iespējas mūsu snaiperiem. Pieredzējušie līderi - abi Jāņi un Dairis - apliecināja savu meistarību," piebilda treneris.

Viņš neslēpa, ka lepojas ar komandas paveikto un to, ka šī ir svarīga diena ne tikai izlasei, bet visai Latvijai.

"Man ir liels gods pārstāvēt šo valsti un vadīt šos īpašos spēlētājus. Turnīra laikā atsevišķās spēlēs mums bijuši dažādi sastāvi, bet vienmēr esam sekojoši nospraustajam virzienam, veidojot saliedētu komandu," izcēla Banki.

Foto: Pasaules kausa kvalifikācijas spēle: Latvija - Grieķija

Lai jau pēc šīs spēļu kārtas latvieši iekļūtu Pasaules kausā, bija nepieciešams pārspēt Grieķiju un cerēt, ka Beļģija piedzīvos neveiksmi pret Turciju vai Serbija piekāpsies Lielbritānijai.

Trīs dienas vēlāk latvieši "Arēnā Rīga" cīnīsies ar Lielbritāniju.

Kvalifikācijas turnīra pēdējā spēļu ciklā 2023. gada februāra beigās Latvijas izlasi gaida izbraukums uz Turciju un spēle savā laukumā ar Grieķiju.

Finālturnīram kvalificēsies pirmo triju vietu ieguvēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu