"Sabres" piedzīvo piekto zaudējumu pēc kārtas; Merzļikins rezervē

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda sestdien piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas Nacionālās hokeja līga (NHL) regulārā čempionāta mačos.

Bufalo hokejisti mājās ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:1, 0:2) atzina Austrumu konferences līderes Bostonas "Bruins" pārākumu.

"Sabres" komandai spēles sestajā minūtē vienīgos vārtus guva Teidžs Tompsons, bet 69 sekundes pirms otrā perioda beigām mājinieku vadību pārtrauca Patriss Beržerons. Trešā perioda 13.minūtē Jakubs Zboržils panāca 2:1 bostoniešu labā, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām Beržerons guva spēles pēdējos vārtus.

Vēl viesiem ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Breds Maršāns.

"Bruins" komanda uzvarējusi desmit no pēdējām 11 spēlēm.

Girgensons šajā cīņā spēlēja desmit minūtes un desmit sekundes, no tām vienu minūti un 11 sekundes mazākumā. Latvietis bloķēja vienu metienu, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Citā mačā rezervē palika vārtsargs Elvis Merzļikins, kamēr Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 3:4 (0:0, 2:2, 1:1, 0:1) papildlaikā atzina Ņujorkas "Islanders" pārākumu.

Jonass Korpisalo "Blue Jackets" vārtos atvairīja 42 no 46 pretinieku mestajām ripām, bet otrā laukuma galā Iļja Sorokins tika galā ar 26 metieniem.

Kolumbusas vienībā vārti un rezultatīva piespēle bija Emīlam Bemstrēmam, bet mājiniekiem divus vārtus guva Broks Nelsons. Uzvaru nesošo metienu pēc papildlaikā nospēlētām 39 sekundēm izpildīja Zeks Pariss.

Neveiksmi pagarinājumā piedzīvoja arī Pitsburgas "Penguins", kas, joprojām nespēlējot Latvijas uzbrucējam Teodoram Bļugeram, pretinieku laukumā ar 4:5 (0:1, 2:0, 2:3, 0:1) zaudēja Monreālas "Canadiens".

Nepilnas piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām mājiniekiem 4:4 panāca Šons Monehens, bet pagarinājuma 63.sekundē uzvaru nokārtoja Maiks Hofmans.

"Penguins" komandai vārtus guva Rikards Rakels, Džefs Perijs, Jevgeņijs Malkins un Broks Makgins.

Visas trīs latviešu pārstāvētās komandas ir Austrumu konferences kopvērtējuma tabulas lejasgalā. "Penguins" ar 15 punktiem 15 spēlēs ir 13., "Sabres" ar 14 punktiem 15 cīņās ir pozīciju zemāk, bet "Blue Jackets" ar deviņiem punktiem 14 dueļos ir pēdējā starp 16 komandā. Beigu galā ir arī Rūdolfa Balcera jaunā mājvieta Tampabejas "Lightning", kas ar 15 punktiem 14 mačos ir ailīti virs "Penguins" vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu