WRC sezonas noslēdzas ar Nevila uzvaru Japānas rallijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Beļģijas pilots Tjerī Nevils svētdien izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas pēdējā, 13.posmā - Japānas rallijā.

"Hyundai Shell Mobis" pilots Nevils līdz pat 16. no 19 ātrumposmiem cīnījās ar britu Elfinu Evansu ("Toyota Gazoo"), taču pēc sadursmes konkurents zaudēja daudz laika, lai mainītu plīsušo riepu. Pēc dienas pirmā ātrumposma pilotus šķīra vien sešas sekundes desmitdaļas.

Noslēgumā Nevils izcīnīja pārliecinošu uzvaru, kopvērtējumā par vairāk nekā minūti pārspējot savu komandas biedru, igauni Otu Tenaku, bet par vairāk nekā divām minūtēm - japāni Takamoto Kacutu ("Toyota Gazoo").

Evanss noslēgumā samierinājās ar piekto vietu, bet šīs sezonas čempions - savulaik divus Latvijas čempiontitulus izcīnījušais soms Kalle Rovanpere - sezonu pabeidza 12.pozīcijā. Rovanpere titulu nodrošināja Jaunzēlandes rallijā divus posmus pirms sezonas beigām.

Rovanpere 13 posmos sakrāja 255 punktus, Tenaks kļuva par vicečempionu ar 205 punktiem, bet stabilā trešajā pozīcijā ar 193 punktiem bija Nevils. Komandu ieskaitē triumfēja "Toyota Gazoo".

Nākamās sezonas kalendārā iecerēti 14 posmi, bet gadu vēlāk WRC kalendārā varētu debitēt Latvijas posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu