Bagatska vadītā Ukrainas izlase izcīna uzvaru PK kvalifikācijas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Basketbola treneris Ainars Bagatskis
Basketbola treneris Ainars Bagatskis Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas valstsvienība pirmdien, 14. novembrī, Rīgā Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas mačā pārspēja Islandes izlasi.

Ukraina mājinieku lomā ar rezultātu 79:72 (14:18, 21:15, 16:20, 28:19) pārspēja Islandi.

Nedaudz vairāk kā minūti līdz pamatlaika beigām Pavlo Krutovs realizēja tālmetienu un panāca piecu punktu pārsvaru Ukrainas labā. Pēc tam islandieši neprecīzi meta no trīs punktu līnijas, kam sekoja ukraiņu pretuzbrukums, kas rezultējās Oleksandra Ļipovija precīzā metienā no groza apakšas (75:68). Spēles izskaņā Ļipovijs vēl tika pie iespējas mest trīs soda metienus, panākot pārliecinošu desmit punktu pārsvaru (78:68).

13 sekundes līdz pamatlaika beigām Aegirs Steinarsons guva divus punktus Islandes labā, un pēdējā sekundē vēl divu punktu metienu precīzi izpildīja Jons Gudmundsons, taču tas neliedza ukraiņiem svinēt panākumu.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 16 gūtajiem punktiem bija Ļipovijs, bet vēl 13 punktus guva Krutovs un Vjačeslavs Kravcovs.

Islandes izlasē Trigvi Hlinasons izcēlās ar 24 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām.

L grupas līdere ir Spānija, kas septiņos mačos tikusi pie sešām uzvarām, bet par vienu pozīciju zemāk ir Itālija ar pieciem panākumiem un divām neveiksmēm. Gruzija ar četrām uzvarām septiņās spēlēs noslēdz labāko trijnieku, kamēr Islande ar tikpat uzvarām astoņos mačos ir ceturtā. Tālāk seko Ukraina ar bilanci 3-5, un Nīderlande, kas zaudējusi visās septiņās spēlēs, ieņem pēdējo vietu.

Trīs labākās grupas komandas kvalificēsies finālturnīram.

Pēdējais izlašu logs paredzēts 2023.gada februārī.

Finālturnīrs no 2023.gada 25.augusta līdz 10.septembrim norisināsies Filipīnās, Japānā un Indonēzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu