Video ⟩ Merzļikinam savainojums, Bļugeram sezonas debija, Girgensonam sestais zaudējums pēc kārtas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers pēc savainojuma sadziedēšanas pirmo reizi šosezon devās laukumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kamēr citā mačā savainojumā iedzīvojas vārtsargs Elvis Merzļikins. 

Merzļikins sargāja Kolumbusas "Blue Jackets" vārtus mačā pret Filadelfijas "Flyers" komandu. 

Laukumā viņš atradās 32:16 minūtes. Šajā laikā Latvijas vārtsargs atvairīja 15 no 17 metieniem jeb 88,2%. Viņu nomainīja soms Jonass Korpisalo, palīdzot "Blue Jackets" komandai gūt uzvaru savā laukumā ar rezultātu 5:4. 

Pašlaik nav sīkākas informācijas par Merzļikina kājas savainojuma nopietnību. 

Citā mačā savu pirmo spēli šosezon aizvadīja Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar 2:5 savā laukumā piekāpās Toronto "Maple Leafs". 

Latvijas uzbrucējs laukumā pavadīja tieši 12 minūtes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, lika lietā vienu spēka paņēmienu un uzvarēja sešos no 11 iemetieniem. Viņa lietderības koeficients bija neitrāls. 

Bļugers ķermeņa augšdaļas savainojumu guva pārbaudes mačā septembra izskaņā. Sākotnēji viņš tika ievienots ilgtermiņa traumēto spēlētāju sarakstā, paredzot, ka uzbrucējs sezonu sāks ne ātrāk par 5. novembri.

Vēl vienā spēlē Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar 4:5 savās mājās piekāpās Vankūveras "Canucks", piedzīvojot sesto zaudējumu pēc kārtas. 

Girgensons laukumā atradās 9:05 minūtes, no kurām 1:35 spēlēja mazākumā. Viņš veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu ripu, zaudēja abos iemetienos un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. 

Tikmēr debiju Tampabejas "Lightning" vēl nepiedzīvoja Rūdolfs Balcers. Viņa jaunā komanda savā laukumā ar 5:4 papildlaikā pārspēja Dalasas "Stars".

"Sabres" ar 14 punktiem 16 spēlēs ieņem 14. vietu Austrumu konferencē, kamēr "Blue Jackets" ar 11 punktiem 15 mačos joprojām ir pēdējā 16. vietā. Savukārt "Lightning" ar 19 punktiem 16 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, bet Pitsburgas komanda ar 15 punktiem ir 13. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu