Cipuļa divniekam sezonas ievadā piektā vieta Eiropas kausa posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Emīls Cipulis
Emīls Cipulis Foto: Instagram/Instagram

Latvijas pilota Emīla Cipuļa un stūmēja Edgara Nemmes bobsleja divnieku ekipāža trešdien Lillehammerē izcīnīja piekto vietu sezonas pirmajās Eiropas kausa sacensībās, kamēr Jēkabs Kalenda ar Arni Bebrišu bija 12. pozīcijā.

Divu braucienu summā uzvaras laurus plūca vācieša Maksimiliāna Illmanna ekipāža, kurai Cipulis zaudēja 0,46 sekundes, bet līdz pirmajam trijniekam Latvijas ekipāžai pietrūka 0,14 sekunžu.

Pirmajā braucienā Cipuļa divniekam bija dalīts labākais starta laiks, bet otrajā - otrais labākais rezultāts. Braucienos viņa ekipāžai bija attiecīgi piektā un ceturtā vieta.

Savukārt Kalenda startā bija septītais un ceturtais, bet finišā ieņēma attiecīgi 14. un 11. pozīciju. Latvijas otra ekipāža uzvarētājam zaudēja 1,18 sekundes.

Otro vietu ar 0,18 sekunžu deficītu ieņēma šveicietis Timo Rēners, bet trešais ar 0,32 sekunžu atpalicību bija itālis Patriks Baumgertners. Starp pirmo trijnieku un Cipuli bija rumāņu pilots Mihajs Kristians Tentea.

Sacensībās piedalījās 30 divnieku ekipāžas, no kurām 20 kvalificējās otrajam braucienam.

Ceturtdien notiks vēl vienas divnieku sacensības, bet sestdien un svētdien būs četrinieku ekipāžu mači.

Plānots, ka vismaz līdz jaunajam gadam Latvijas ekipāžas startēs Eiropas kausā, kas bobslejā ir otrais līmenis aiz Pasaules kausa izcīņas. Latvieši Pasaules kausa apritē atgriezīsies janvāra sākumā, kad Vācijas trasē Vinterbergā risināsies ceturtais posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu