"Znaroks Vītoliņu aicināja uz Kazaņu, bet viņam svarīgāka bija politika" (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš
Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš Foto: Valery Sharifulin/TASS

Oļegs Znaroks uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Kazaņas "Ak Bars" aicinājis Latvijas izlases galveno treneri Hariju Vītoliņu, ar kuru kopā strādāja ilgus gadus. Vītoliņš gan šim aicinājumam neatsaucās, paudis Starptautiskās kategorijas tiesnesis Jurijs Karandins.

Znaroka vadītā "Ak Bars" Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem tikai 8. vietu 11 komandu konkurencē. 

Znaroks par "Ak Bars" galveno treneri kļuva pirms šīs sezonas. Iepriekš ilgus gadus viņš strādāja tandēmā ar Vītoliņu, kurš, sākoties Krievijas pilna mēroga iebrukumam Ukrainā, no došanās uz Krieviju atteicies. 

Ja Vītoliņš dotos strādāt uz Krieviju, viņam uz visiem laikiem tiktu aizvērtas Latvijas nacionālās komandas durvis. 

"Ak Bars" KHL spēlē slikti. Pēdējās 17 spēlēs Kazaņa spējusi izcīnīt vien četras uzvaras. 

Karandins uzskata, ka Znaroka lielākā problēma ir Vītoliņa neesamība viņam pie sāniem. 

"Kāda ir galvenā Znaroka problēma? Es to sauktu tā - Harijs Vītoliņš. Oļegs pusotru gadu desmitu bija pieradis, ka viņam blakus ir draugs no Latvijas. Znaroks ņēma viņu uz visām savām komandām, nodrošināja darba apjomu un labākos apstākļus. Uz HK MVD un it īpaši Maskavas "Dinamo". Arī Sanktpēterburgas SKA šim treneru duetam bija visas iespējas - gan personāla, gan finansiāla, gan jebkura cita. Bet ir pienākuši grūti laiki – un mēs visi, un ne tikai Znaroks, esam iemācījušies draudzības cenu. Dzirdēju, ka Oļegs Vītoliņu aicināja uz Kazaņu, bet acīmredzot viņam svarīgāka bija politika. Žēl, ka tā tik ļoti jaucas sportā un šādi maina cilvēkus, kurus jau daudzus gadus baro mūsu hokejs," savu viedokli "Russia-Hockey.ru" klāstīja Karandins.

Vītoliņš bija Znaroka asistents arī Krievijas izlasē, ar kuru guva lielus panākumus. 

Tiek ziņots, ka Znaroka krēsls pie "Ak Bars" stūres neesot drošs. Viņam esot dotas trīs spēles, lai uzlabotu situāciju. Kazaņas vienība ir viena no turīgākajām visā līgā. 

"Vai pastāv iespēja, ka Vītoliņš atbrauks uz Krieviju? Paskaties, cik labs šosezon ir Vladivostokas "Admiral" galvenais treneris Leonīds Tambijevs. Tas nozīmē, ka visu izšķir nevis politika, bet gan cilvēciskais faktors," uzskata Karandins.

"Admiral", kuru pārstāv bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Nikolajs Jelisejevs, Austrumu konferencē ir ceturtajā vietā. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu