Cipuļa divnieks astotais EK posmā bobslejā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Emīls Cipulis
Emīls Cipulis Foto: Instagram/Instagram

Latvijas pilota Emīla Cipuļa un stūmēja Dāvja Spriņģa bobsleja divnieku ekipāža ceturtdien Lillehammerē ieņēma astoto vietu Eiropas kausa (EK) sezonas otrajās sacensībās, bet Jēkabs Kalenda ar Ivo Danu Kleinbergu bija 14. pozīcijā.

Tāpat kā trešdienas sacensībās, arī ceturtdien uzvaru svinēja vācieša Maksimiliāna Illmanna ekipāža, kas bija ātrākā abos braucienos.

Cipuļa divniekam startā bija trešais un piektais rezultāts, bet finišā - septītā un devītā vieta ar 1,19 sekunžu deficītu pret uzvarētāju. Kalendas ekipāža startā uzrādīja piekto un ceturto rezultātu, bet finišā latvieši bija 18. un 11. vietā, uzvarētājam summā zaudējot 2,01 sekundi.

Otro vietu ceturtdien ieņēma Itālijas pilots Patriks Baumgartners, kurš uzvarētājam zaudēja 0,66 sekundes, bet vēl piecas sekundes simtdaļas summā lēnāks bija vācietis Niko Zemmlers.

Sacensībās piedalījās 30 divnieku ekipāžas, no kurām 20 kvalificējās otrajam braucienam.

Trešdien sezonas pirmajās sacensībās Cipuļa un Edgara Nemmes divnieks izcīnīja piekto vietu, kamēr Kalenda ar Arni Bebrišu bija 12. pozīcijā.

Sestdien un svētdien būs četrinieku ekipāžu mači.

Plānots, ka vismaz līdz jaunajam gadam Latvijas ekipāžas startēs Eiropas kausā, kas bobslejā ir otrais līmenis aiz Pasaules kausa izcīņas. Latvieši Pasaules kausa apritē atgriezīsies janvāra sākumā, kad Vācijas trasē Vinterbergā risināsies ceturtais posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu