Pasaules kausa futbolā stadionu tuvumā Katarā aizliegta alus tirdzniecība

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un Katara piektdien negaidot paziņojušas par alus tirdzniecības aizliegumu Pasaules kausa stadionu tuvumā.

FIFA pavēstīja, ka šāds lēmums pieņemts pēc diskusijām ar Pasaules kausa finālturnīra saimnieci Kataru, kas stingri ierobežo alkohola lietošanu valstī.

FIFA nepaskaidroja, kādēļ mainījusi savu nostāju nieka divas dienas pirms turnīra sākuma, bet masu mediji ziņoja, ka iejaukusies Kataras karaliskā ģimene.

Lēmums var ietekmēt FIFA darījumu ar alus ražotāju un sponsoru "AB InBev", un futbola līdzjutēju grupas ir nobažījušās, ka Katara varētu atkāpties arī no citiem saviem solījumiem attiecībā uz apmešanās vietām, transportu un kultūras jautājumiem.

FIFA paziņojumā teikts, ka alkohols būs atļauts fanu zonās, bet stadionu tuvumā alu nebūs atļauts tirgot. Tomēr fanu zonās alus solās būt dārgs - puslitrs maksās vairāk nekā desmit eiro.

Katara ir iztērējusi desmitiem miljardus dolāru, gatavojoties Pasaules kausam, un sagaida vairāk nekā miljona fanu ierašanos no visas pasaules.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu