Šmitam "double-double" "Žalgiris" basketbolistu uzvarā Eirolīgas spēlē; Kurucam zaudējums

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien guva desmit punktus un sakrāja desmit atlēkušās bumbas ULEB Eirolīgas astotās kārtas spēlē, savā laukumā sekmējot Kauņas "Žalgiris" komandas uzvaru, bet Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" cieta zaudējumu izbraukumā.

"Žalgiris" mājās pieveica Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar 71:62 (16:11, 18:13, 15:15, 22:23).

Šmits laukumā pavadītajās 29 minūtēs un 57 sekundēs realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet garām grozam lidoja abi tālmetieni. Viņš arī vienreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz pārķēra bumbu, pieļāva trīs kļūdas, vienreiz bloķēja pretinieka metienu, sakrāja trīs noteikumu pārkāpumus, izprovocēja četras piezīmes pretiniekiem, kā arī sakrāja spēlē dalītu labāko efektivitātes koeficientu 17.

Šādu pašu lietderības koeficientu sakrāja arī mājinieks Kīnens Evanss, kurš guva 23 punktus, kļūstot par mača rezultatīvāko dalībnieku.

Viesiem ar 19 gūtajiem punktiem izcēlās kanādietis Nazarets Mitrovs-Longs.

Vitorijas vienība izbraukumā ar piekāpās "Monaco", kas izrādījās pārāka ar 79:74 (20:24, 28:21, 10:18, 21:11).

Kurucs laukumā bija četras minūtes un 18 sekundes, kuru laikā netrāpīja vienīgo divpunktu metienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, reizi kļūdījās, nopelnīja vienu personisko piezīmi un noslēdza maču ar lietderības koeficientu -2.

"Baskonia" rindās pieci basketbolisti pārsniedza desmit gūto punktu robežu, bet rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Pjeriā Anrī. Savukārt Metjū Kostello 12 punktiem pievienoja deviņas zem groziem izcīnītas bumbas.

Mājiniekiem ar 22 gūtajiem punktiem rezultatīvākais bija Elī Okobo.

"Monaco" ar bilanci 6-2 izvirzījusies trešajā vietā, Kauņas vienība ar piecām uzvarām astoņās spēlēs ieņem sesto vietu, Vitorijas komanda izcīnījusi četras uzvaras un ieņem astoto vietu, kamēr Milānas klubs ar trim panākumiem atrodas 14.pozīcijā.

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu