Video ⟩ Balcers "Lightning" komandā debitē ar uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien piedzīvoja debiju Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Tampabejas "Lightning", viņa pārstāvētajai vienībai svinot uzvaru.

Stenlija kausa fināliste "Lightning" viesos ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Nešvilas "Predators" un izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas.

Uzvaras vārtus papildlaikā guva Stīvens Stemkoss, kurš realizēja vairākumu. Visos trīs vārtos piedalījās Ņikita Kučerovs, kuram bija viens precīzs metiens un divas rezultatīvas piespēles, vārtus guva arī Alekss Kilorns, bet divreiz asistēja Breidens Points.

Mājiniekiem vārtus guva Fīlips Fošbergs un Nīno Nīderraiters.

Balcers spēlēja "Lightning" ceturtajā uzbrucēju virknējumā, uz ledus pavadot astoņas minūtes un 24 sekundes, no tā vienu minūti un 27 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs statistikas ailēs neatzīmējās un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr savu sezonas trešo spēli aizvadīja uzbrucējs Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesos ar 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) pārspēja Vinipegas "Jets".

Visus trīs vārtus "Penguins" hokejisti guva trešajā periodā. Pirmajā minūtē 1:0 panāca Džeisons Zakers, pusotru minūti pirms pamatlaika beigām vadību nostiprināja Braiens Rasts, bet četras sekundes pirms finālsvilpes ripu tukšos vārtos meta Džeiks Gencels. Rasts, tāpat kā divas piespēles atdevušais Sidnijs Krosbijs, cīņu pabeidza ar diviem rezultativitātes punktiem.

"Penguins" vārtsargs Tristens Džerijs neitralizēja visus 32 metienus un svinēja 12. "sauso" uzvaru karjerā.

Pitsburgas komanda pēc septiņu zaudējumu sērijas nākamajās piecās spēlēs svinējusi trīs uzvaras.

Bļugers sestdien uz ledus bija 14 minūtes un 15 sekundes, no tām 27 sekundes vairākumā un vienu minūti un 56 sekundes mazākumā. Latvietis vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja četros no astoņiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Tikmēr savainojuma dēļ sestdien ārpus pieteikuma palika vārtsargs Elvis Merzļikins, kura pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās zaudēja Detroitas "Red Wings" ar rezultātu 1:6 (0:1, 1:3, 0:2). Jonass Korpisalo mājinieku vārtos atvairīja 31 metienu.

Tāpat savainojums liedz spēlēt uzbrucējam Zemgum Girgensonam, kura pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesos ar 2:5 (0:3, 1:1, 1:1) zaudēja Toronto "Maple Leafs", piedzīvojot astoto neveiksmi pēc kārtas.

Visas četras latviešu pārstāvētās komandas spēlē Austrumu konferencē. "Lightning" ar 23 punktiem 18 spēlēs ir ceturtā, "Penguins" ar 19 punktiem 18 mačos - desmitā, "Sabres" ar 14 punktiem 18 cīņās ir 14. pozīcijā, bet "Blue Jackets" ar 13 punktiem 17 dueļos atrodas pēdējā, 16. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu