Futbola zvaigznes, kuras neredzam Katarā

Ērlings Holanns (no kreisās), Mohameds Salāhs un Pjērs Emeriks Obamejangs Foto: AFP/Reuters/Scanpix/TVNET kolāža
Miks Kuncevičs
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Pirmās Pasaules kausa (PK) futbola spēles Katarā jau aizvadītas. Dažām spilgtākajām futbola zvaigznēm uz vienu no lielākajiem sporta notikumiem nākas noraudzīties caur TV ekrānu, jo tām neatradās vieta komandas pieteikumā, savainojums liedza kāpt uz zāliena vai viņu pārstāvētā valsts nekvalificējās uz četrgades gaidītāko notikumu kājbumbā.

Ērlings Holanns (Norvēģija)

Holanns šosezon ir viens no labākajiem Anglijas premjerlīgas uzbrucējiem, 13 aizvadītajos mačos izceļoties ar 18 vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm, pieci precīzi raidījumi vārtu tīklā viņam četros UEFA Čempionu līgas mačos. 22 gadus vecais futbolists savainojuma dēļ bija spiests izlaist vairākus nozīmīgus mačus Norvēģijas izlases sastāvā cīņā par ceļazīmi uz PK. Norvēģi finišēja trešie savā apakšgrupā, piekāpjoties Nīderlandei un Turcijai.

Ērlings Holanns
Ērlings Holanns Foto: AFP/SCANPIX

Mohameds Salāhs (Ēģipte)

PK pirmo reizi notiek arābu valstī, bet tur nebūs Ēģiptes izlases faraona Salāha. Šosezon 30 gadus vecais "Liverpool" uzbrucējs 14 Anglijas premjerlīgas mačos sešas reizes pārspējis sāncenšu vārtsargu un trīs reizes rezultatīvi piespēlējis partneriem, bet UEFA Čempionu līgā sešos mačos septiņi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Galvenais pāridarītājs Ēģiptes nacionālajai valstsvienībai bija Senegāla. Vienreiz tika piedzīvots zaudējums pendelēs Āfrikas Nāciju kausa finālā, bet otrreiz cīņā par ceļazīmi uz PK. Abas reizes Salāhs zaudēja tobrīdējam komandas biedram Sadio Manē, kurš vasarā pārgāja uz Minhenes "Bayern".

Mohameds Salāhs
Mohameds Salāhs Foto: Reuters/ScanPix

Zlatans Ibrahimovičs (Zviedrija)

41 gadu vecais uzbrucējs joprojām spēlē vienā no Eiropas labākajām līgām - Itālijas A sērijā. Pagājušajā sezonā Ibrahimovičs pēc ilga pārtraukuma Itālijas A sērijas tronī palīdzēja atgriezties "AC Milan". 2016. gadā Zlatans atvadījās no nacionālās izlases, bet vēlāk atgriezās, lai palīdzētu valstsvienībai cīņā par ceļazīmi uz PK, diemžēl Zviedrijas valstsvienība nekvalificējās PK, izšķirošajā spēlē viņiem kāju priekšā pielika Polijas izlase. Šobrīd Ibrahimovičs ārstē nopietnu ceļgala savainojumu. Visticamāk, Zviedrijas futbola leģenda savu PK karjeru būs noslēdzis bez neviena vārtu guvuma piecās aizvadītajās spēles.

Zlatans Ibrahimovičs
Zlatans Ibrahimovičs Foto: Reuters/ScanPix

Serhio Ramoss (Spānija)

Divkārtējais Eiropas čempionāta zelta medaļas ieguvējs (2008. gads un 2012. gads) un PK zeltu izcīnījušais (2010. gads) Ramoss šosezon ir demonstrējis labu sniegumu Parīzes "Saint-Germain" (PSG) rindās, bet Spānijas izlases galvenais treneris Luiss Enrike neatrada vietu sastāvā 36 gadus vecajam veterānam.

Serhio Ramoss
Serhio Ramoss Foto: Reuters/ScanPix

Džanluidži Donnarumma (Itālija)

Donnarumma ir vēl viena PSG zvaigzne, kas PK futbolu vēros caur TV ekrānu. 23 gadus vecais vārtsargs bija viens no galvenajiem panākumu kaldinātājiem Itālijas izlases uzvarai Eiropas futbola čempionātā 2020. gadā. Viena no titulētākajām izlasēm pasaulē, četrkārtējie PK čempioni un pašreizējie Eiropas futbola karaļi ir spiesti izlaist otro PK pēc kārtas.

Džanluidži Donnarumma
Džanluidži Donnarumma Foto: Reuters/ScanPix

Pols Pogbā (Francija)

Francija Katarā mēģinās aizstāvēt savu izcīnīto titulu 2018. gadā. Francijas izlases 29 gadus vecais pussargs Pogbā aizvadītajā starpsezonā atgriezās Itālijas titulētākajā komandā Turīnas "Juventus", bet pirmssezonas pārbaudes mačā ASV viņš iedzīvojās meniska savainojumā. Klubs sākotnēji vēstīja, ka francūzim izdevies izvairīties no ķirurģiskas iejaukšanās, tomēr turpmākais rehabilitācijas process nav ritējis tik sekmīgi, un tas liedz Pogbā piedalīšanos prestižajā turnīrā.

Pols Pogbā
Pols Pogbā Foto: AFP/SCANPIX

Viktors Osimens (Nigērija)

23 gadus vecais uzbrucējs šosezon ir dominējis "Napoli" kluba rindās - deviņi vārtu guvumi 11 aizvadītajās Itālijas A sērijas spēlēs. Nigērijas izlase starp planētas labākajām futbola nācijām nebūs pārstāvēta otro reizi (kopš 1994. gada). Viena no Āfrikas spēcīgākajām izlasēm izšķirošajā kvalifikācijas spēlē dramatiski zaudēja Ganai. Nigērijai uz PK Katarā neļāva doties gūto vārtu skaits izbraukumā.

Viktors Osimens
Viktors Osimens Foto: AFP/SCANPIX

Timo Verners (Vācija)

Londonas "Chelsea" sastāvā vācietis Verners izskatījās pavisam bāli, bet šosezon uzbrucējs atgriezās Vācijas Bundeslīgas klubā ''Leipzig", kur viņš atkal bija spējīgs demonstrēt augstas klases futbolu. Deviņās Vācijas čempionāta spēlēs Verners izcēlās ar četriem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Viņa sapņus par došanos uz Kataru sagrāva nopietns potītes savainojums.

Timo Verners
Timo Verners Foto: dpa/scanpix

Pjērs Emeriks Obamejangs (Gabona)

Iespējams, šī bija pēdējā iespēja 32 gadus vecajam Londonas "Chelsea" uzbrucējam spēlēt PK. Bijušais Dortmundes "Borussia", Londonas "Arsenal" un "Barcelona" snaiperis nespēja ar Gabonas izlasi izcīnīt vietu starp planētas spēcīgākajām futbola izlasēm.

Pjērs Emeriks Obamejangs
Pjērs Emeriks Obamejangs Foto: AFP/SCANPIX

Karims Benzemā (Francija)

Pašreizējai PK titula glabātājai Francijai nespēs palīdzēt iepriekšējās sezonas pasaules labākā futbolista balvu saņēmušais Benzemā. Neilgi pirms prestižā turnīra treniņā 34 gadus vecais Madrides "Real" līderis guva savainojumu, kura ārstēšana ilgst trīs nedēļas. Uzbrucējs jau kopš oktobra cīnās ar augšstilba muskuļa savainojumu. Benzemā izlaida arī 2018. gada PK.

Karims Benzemā
Karims Benzemā Foto: AFP/SCANPIX
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu