Video ⟩ Bertāns rezultatīvāks par Porziņģi - "Mavericks" zaudē, "Wizards" uzvar

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta spēlē guva 15 punktus, savukārt citā mačā Kristaps Porziņģis atzīmējās ar 12 punktiem.

Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 97:98 piekāpās Denveras "Nuggets".

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja 14 minūtes, kuru laikā guva 15 punktus (2p. 1/2, 3p. 4/5, soda metieni 1/1).

Bertāna kontā arī viena izcīnīta atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda un četras piezīmes.

Latvietis sakrāja +/- koeficientu +21, kas bija labākais rādītājs "Mavericks" komandā.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Džošs Grīns, 22 punktus pievienoja Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Uzvarētāju labā 29 punktus guva Bouns Hailands. "Nuggets" komandai nevarēja palīdzēt trīs vadošie spēlētāji Nikola Jokičs, Džamals Marejs un Ārons Gordons, kuri ir apslimuši.

Divas minūtes pirms mača beigām Dalasai bija +4 pēc Dvaita Pauela "slam dunk", kas tika izpildīts pēc Dončiča piespēles.

Hailands realizēja divus soda metienus pusotru minūti līdz ceturtās ceturtdaļas beigām, savukārt 55 sekundes pirms finālsvilpes ar precīzu tālmetienu izcēlās Maikls Porters juniors.

"Mavericks" atbildes gājiens bija nesekmīgs - vispirms tālmetienu netrāpīja Dorians Finnijs-Smits, kad bija jāspēlē vēl 35 sekundes, bet 1,8 sekundes pirms beigām neprecīzu trejaci izpildīja arī Dončičs.

"Mavericks" ar deviņām uzvarām un septiņiem zaudējumiem ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, tikmēr "Nuggets" ar bilanci 10-6 ierindojas ceturtajā pozīcijā.

Bertānam, kurš sezonas sākumā nespēlēja ceļgala traumas dēļ, šis bija trešais mačs. Pirmajā viņš guva trīs punktus, bet otrajā palika tukšā.

Savukārt Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda savā laukumā ar rezultātu 106:102 uzveica Šarlotas "Hornets".

"Wizards" izcīnīja sesto uzvaru pēdējos septiņos mačos.

Porziņģis nospēlēja 34 minūtes un guva 12 punktus ar vāju precizitāti metienos (2p. 2/11, 3p. 2/8, soda metieni 2/2).

Toties aizsardzībā latvietis darbojās produktīvi - izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bloķēja piecus metienus, pārtvēra vienu bumbu.

Porziņģa kontā arī divas rezultatīvas piespēles, četras kļūdas, piecas piezīmes un +/- rādītājs +5.

Uzvarētāju labā 28 punktus guva Kails Kuzma, 26 iemeta komandas līderis Bredlijs Bīls, kuram ceļgala traumas dēļ spēle noslēdzās priekšlaicīgi.

"Hornets" sastāvā 23 punktus guva Kellijs Ubre juniors, 20 iemeta Gordons Heivords.

8,4 sekundes pirms mača beigām Porziņģis trāpīja divus svarīgus soda metienus, palielinot "Wizards" pārsvaru no diviem līdz četriem punktiem (104:100). 

Austrumu konferences kopvērtējumā "Wizards" ar 10 uzvarām un septiņiem zaudējumiem ieņem sesto vietu, bet "Hornets" ar bilanci 4-14 ierindojas pirmspēdējā jeb 14. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu