Oficiāli: Ronaldu pēc skandalozās intervijas atstāj Mančestras "United"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: EPA/Scanpix

Portugāles futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu un Mančestras "United" komanda pēc abpusējas vienošanās pārtrauc sadarbību, otrdien paziņoja Anglijas klubs.

Ronaldu divus periodus pārstāvēja Mančestras "United" komandu - no 2003. līdz 2009. gadam, kā arī no 2021. gada vasaras līdz šim brīdim.

Kopumā slavenā Anglijas kluba rindās patlaban 37 gadus vecais Ronaldu aizvadīja 346 spēles un guva 145 vārtus.

"Klubs pauž pateicību par viņa milzīgo ieguldījumu," vēstīts paziņojumā. "Vēlam visu labu viņam un viņa ģimenei nākotnē."

Līdz šim Ronaldu bija spēkā līgums ar Mančestras "United" vēl uz septiņiem mēnešiem par atalgojumu 500 tūkstoši britu mārciņas nedēļā (577 tūkstoši eiro), vēsta BBC.

Ņemot vērā, ka līgums ir lauzts, Ronaldu citai komandai varēs pievienoties bez izpirkuma maksas, kas būtu jāsedz futbolista nākamajam klubam.

Ronaldu nesen atklātā sarunā ar TV personību Pīrsu Morganu publiski kritizēja Mančestras "United" komandu.

Jau aizvadītajā vasarā Ronaldu neslēpa vēlmi atstāt Mančestras komandu, taču nu tas ir noticis un Portugāles futbolistam jāmeklē jauna darba vieta.

Aprīlī mira futbolista jaundzimušais dēls, savukārt trīs mēnešus vēlāk viņa meita tika nogādāta slimnīcā. Ronaldu neslēpa, ka klubs šajā sarežģītajā periodā viņam neesot izrādījis empātiju.

Futbolists atklāja, ka kluba vadības līmenī bijušas šaubas par viņa motīviem neierasties uz komandas pirmssezonas treniņiem, neskatoties uz to, ka Ronaldu saprotamu iemeslu dēļ vēlējies pavadīt laiku ar savu ģimeni.

Pērn atgriežoties "United" komandā, Ronaldu ir spēlējis jau pie trim treneriem. Viņš norādīja, ka pret Ūli Gunāru Šulšēru viņam esot tikai un vienīgi visaugstākā cieņa, bet par sava bijušā komandas biedra pēctečiem Ralfu Rangniku un Ēriku ten Hāgu viņam nebija daudz laba ko teikt.

Ten Hāgs pagājušajā mēnesī piesprieda Ronaldu diskvalifikāciju par atteikšanos iziet laukumā mačā pret Totenhemas "Hotspur". Futbolists izteicās, ka necienot savu pašreizējo treneri.

"Es viņu necienu, jo viņš neizrāda cieņu pret mani. Ja tu mani necienīsi, es nekad nerespektēšu tevi," sacīja Ronaldu.

Savukārt par Rangniku futbola leģenda izteicās vēl asāk: "Ja tu pat neesi bijis treneris, kā tu vari būt Mančestras "United" boss? Es nekad par viņu pat nebiju dzirdējis."

Kopumā Ronaldu neslēpa savu sašutumu par atgriešanos klubā, ar kuru reiz viņš sasniedza pašas augstākās virsotnes.

Šajā sezonā Anglijas premjerlīgā Ronaldu laukumā ir izgājis 10 mačos, izceļoties tikai ar vienu vārtu guvumu.

Ronaldu šobrīd atrodas Katarā, kur gatavojas ar Portugāles izlasi startēt Pasaules kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu