Medijs: Mančestras "United" īpašnieki pēc Ronaldu sāgas cer pārdot klubu par rekordlielu summu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mančestras "United" logo
Mančestras "United" logo Foto: AFP/Scanpix

Anglijas slavenās futbola komandas Mančestras "United" īpašnieki Gleizeru ģimene cer pārdot klubu par rekordlielu summu, vēsta ESPN.

Mančestras "United" šonedēļ pēc abpusējas vienošanās pārtrauca līgumsaistības ar futbola superzvaigzni portugāli Krištianu Ronaldu, kurš nesen skandalozā intervijā skarbi kritizēja klubu.

Neilgi pēc sadarbības pārtraukšanas ar Ronaldu klubs nāca klajā ar paziņojumu, ka Gleizeru ģimene vēlas piesaistīt jaunus investorus vai arī pilnībā pārdot komandu jauniem īpašniekiem.

ESPN vēsta, ka kluba pārdošana ir ticamākais scenārijs un Gleizeru ģimene pieņems vienīgi piedāvājumu par rekordlielu summu - aptuveni sešiem miljardiem britu mārciņu (nepilni septiņi miljardi eiro).

Šogad jau notika divi vērienīgi darījumi. Anglijas futbola klubs Londonas "Chelsea" tika nopirkts par 2,5 miljardiem mārciņu (2,9 miljardi eiro), savukārt amerikāņu futbola komanda Denveras "Broncos" tika pārdota par 4,65 miljardiem ASV dolāru (4,46 miljardi eiro).

Prestižais biznesa žurnāls "Forbes" lēš, ka Mančestras "United" vērība ir aptuveni 3,8 miljardi mārciņu (4,4 miljardi eiro), taču kluba vadība ir pārliecināta, ka komandu varētu pārdot par teju divreiz lielāku summu.

Mančestras "United" ir Anglijas premjerlīgas vēsturē uzvarām bagātākā komanda ar 20 čempionu tituliem ("Liverpool" ir otrā ar 19), taču pēdējo reizi triumfēt izdevās 2013. gadā.

Tikmēr pēdējo 10 gadu laikā piecreiz par Anglijas premjerlīgas čempioni kļuvusi principiālā sāncense Mančestras "City".

Mančestras "United" kvēlākie fani ir daudz kritizējuši Gleizeru ģimeni par komandas norietu pēdējā laikā, rīkojot protestus un pieprasot kluba pārdošanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu