Mūžībā devusies hokeja leģenda Salmings

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Zviedrijas hokeja leģenda Berje Salmings
Zviedrijas hokeja leģenda Berje Salmings Foto: AFP/SCANPIX

71 gada vecumā mūžībā devusies zviedru hokeja leģenda Berje Salmings, ceturtdien pavēstīja viņa kādreiz pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Toronto "Maple Leafs".

Salmings hokejista karjeras laikā no 1973. līdz 1990.gadam spēlēja NHL, kļūstot par pirmo eiropieti, kurš pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadījis vismaz 1000 mačus. Viņš 16 sezonas aizvadīja "Maple Leafs" rindās, bet vienu sezonu pārstāvēja Detroitas "Red Wings".

Kopā Salmings NHL aizvadīja 1148 mačus, kuros guva 150 vārtus un tika pie 637 rezultatīvām piespēlēm, bet 81 Stenlija kausa izcīņas spēlē Zviedrijas hokejists izcēlās ar 12 vārtiem un 37 rezultatīvām piespēlēm. Viņam arī pieder "Maple Leafs" franšīzes rekordi starp aizsargiem rezultatīvajās piespēlēs (620), kā arī gūtajos vārtos (148) un rezultativitātes punktos (768).

1996.gadā Salmings kļuva par pirmo zviedru hokejistu, kurš tika uzņemts Hokeja slavas zālē. Toronto komanda arī ir iemūžinājusi Salminga 21.numuru, ar kuru viņš devās laukumā, kad pārstāvēja "Maple Leafs".

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu