Anglijas un ASV futbolisti sīvā cīņā uzvarētāju nenoskaidro

CopyDraugiem X Whatsapp
Anglijas un ASV futbolisti
Anglijas un ASV futbolisti Foto: AFP/Scanpix

Anglijas un ASV izlašu futbolisti piektdien Pasaules kausā Katarā cīnījās neizšķirti 0:0.

FIFA 2022

Šis ir jau piektais 0:0 neizšķirts šajā turnīrā. 2018 gadā iepriekšējā Pasaules kausā Krievijā tikai vienā spēlē bija bezvārtu neizšķirts.

33.minūtē pie labas iespējas gūt vārtus tika ASV futbolisti, taču Kristiana Pulisika raidītā bumba atsitās pret vārtu pārliktni. Vēl pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē Meisons Maunts no tālas distances mēģināja pārspēt ASV izlases vārtsargu Metu Tērneru, kuram izdevās līdz bumbai aizsniegties, neļaujot tai nonākt viņa sargātajos vārtos.

Otrajā puslaikā abas vienības pamīšus mēģināja doties uz pretinieku vārtiem. Kompensācijas laika trešajā minūtē pēc Anglijas brīvsitiena bumba nonāca pie Harija Keina, taču viņam neizdevās to raidīt ASV vārtos. Īsi pēc tam brīvsitienu izpildīja arī ASV futbolisti, kuriem neizdevās pat nogādāt bumbu vārtu tuvumā.

Angļi Pasaules kausu sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Irānu (6:2), bet amerikāņi pirmo maču pret Velsu noslēdza neizšķirti (1:1).

Pirmajā dienas spēlē B apakšgrupā Irāna ar 2:0 guva panākumu pār Velsu.

Pēc divām spēļu kārtām B apakšgrupā līdere ir Anglija ar četriem punktiem, Irāna ir tikusi pie trīs punktiem, divus izcīnījusi ASV, bet Velsa ierindojas ceturtajā pozīcijā ar vienu punktu.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Anglijas futbola izlases sastāvs: Džordans Pikfords, Lūks Šovs, Džons Stounss, Harijs Magvairs, Kīrans Tripjērs, Deklans Raiss, Meisons Maunts, Džūds Belingems (Džordans Hendersons, 68.minūte), Harijs Keins, Rahīms Stērlings (Džeks Grīlišs, 68.minūte), Bukajo Saka (Markuss Rešfords, 77.minūte).

ASV izlases sastāvs: Mets Tērners, Seržinjo Dests (Šaks Mūrs, 78.minūte), Volkers Zimmermans, Entonī Robinsons, Tims Rīms, Tailers Adamss, Junuss Musa, Vestons Makenijs (Brendens Āronsons, 77.minūte), Kristians Pulisiks, Hadži Raits (Džošs Sērdžents, 83.minūte), Timotijs Veā (Džovanni Reina, 83.minūte).

Uz augšu