Vācija cīnās neizšķirti ar Spāniju; intriga E grupā saglabājas

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Neizšķirti Pasaules kausa izcīņā (PK) svētdien cīnījās Vācijas un Spānijas futbola valstsvienības. E apakšgrupas mačs noslēdzās ar rezultātu 1:1, saglabājoties intrigai līdz pat grupas turnīra pēdējai kārtai. Lai izkļūtu no apakšgrupas, Vācijai pēdējā kārtā jāizcīna uzvara pār Kostariku un jācer, ka Spānija apspēlēs Japānu.

Vācijas labā vārtus guva Niklass Fillkrugs, kamēr Spānijas izlasē ar precīzu sitienu izcēlās Alvaro Morata.

Jau septītajā minūtē spāņi veidoja uzbrukumu uz Vācijas vārtiem, un no tālas distances Dani Olmo izpildīja spēcīgu sitienu pa pretinieku vārtiem, taču Manuels Neiers atvairīja sitienu, bumbai atsitoties pa vārtu pārliktni. Neilgi pēc tam Vācija atbildēja ar pretuzbrukumu, taču Spānijas vārtos veiksmīgi spēlēja Unai Simons.

39. minūtē Antonio Ridigers netālu no vārtiem tika pie bumbas un raidīja to garām Spānijas vārtsargam, taču īsi pēc tam, pārskatot video atkārtojumu, tika konstatēta aizmugure un vārti netika ieskaitīti.

Tikmēr 62. minūtē Hordi Alba piespēlēja bumbu uz vārtu priekšu, kur Morata bija ātrāks par Vācijas aizsargu un pirmais tika pie bumbas, raidot to garām Neieram un izvirzot vadībā Spāniju.

Savukārt 83. minūtē, izmantojot Spānijas aizsargu kļūdu, neizšķirtu panāca Fillkrugs, kurš spēlē iesaistījās tikai 70. minūtē, nomainot Tomasu Milleru.

Vācieši šo Pasaules kausa finālturnīru sāka ar negaidītu zaudējumu Japānai ar 1:2, kamēr spāņi tika pie graujoša panākuma pār Kostariku (7:0).

Pēc divām spēļu kārtām E apakšgrupā pirmo vietu ar četriem punktiem ieņem Spānija, tālāk seko Japāna un Kostarika ar trīs punktiem, bet viens punkts ir vāciešiem.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002. gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026. gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Spānijas izlases sastāvs: Unai Simons, Rodri, Hordi Alba (Alehandro Balde, 82. minūte), Dani Karvahals, Omeriks Laports, Serhio Buskets, Gavi (Niko Viljams, 66. minūte), Pedri, Marko Asensio (Koke, 66. minūte), Ferrans Torress (Alvaro Morata, 54. minūte), Dani Olmo.

Vācijas izlases sastāvs: Manuels Neiers, Antonio Ridigers, Dāvids Raums (Niko Šloterbeks, 87. minūte), Tilo Kērers (Lukass Klostermans, 70. minūte), Niklass Zīle, Jošua Kimihs, Leons Gorecka, Seržs Gnabrī (Jonass Hofmans, 85. minūte), Džamals Musiala, Ilkajs Gindoans (Lerojs Sanē, 70. minūte), Tomass Millers (Niklass Fillkrugs, 70. minūte).

Tēmas

Uz augšu