Artūrs Kurucs atkārto savu rezultativitātes rekordu ACB līgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs svētdien guva 12 punktus un atkārtoja savu rezultativitātes rekordu Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, viņa pārstāvētajai Vitorijas "Baskonija" izcīnot uzvaru, kamēr citā mačā Rodiona Kuruca un Daira Bertāna Seviljas "Real Betis" piedzīvoja neveiksmi.

"Baskonia" mājas spēlē ar rezultātu 95:68 (27:12, 28:11, 14:25, 26:20) guva panākumu pār "Girona" vienību.

Kurucs nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz spēles beigām, spēlējot aizsardzībā, ieskrēja pretiniekā ar plecu un, iespējams, pēc gūta pleca savainojuma uzreiz devās uz ģērbtuvēm, laukumā vairs neatgriežoties.

Latvijas basketbolists laukumā bija 23 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem tālmetieniem un garām grozam aizmeta vienu divu punktu metienu. Viņš arī tika pie vienas atlēkušās bumbas, četrām rezultatīvām piespēlēm, pārtvēra divas pretinieku piespēles, pieļāva vienu kļūdu, tika pie divām piezīmēm, izprovocēja vienu pretinieku sodu, sakrāja +/- rādītāju +29 un efektivitātes koeficientu 13.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Daltons Hamess, kamēr viesu komandā 16 punktus guva Marks Gasols un Maksimo Fjellerups.

Seviljas komanda savā laukumā ar rezultātu 55:73 (16:23, 10:16, 11:14, 18:20) atzina Madrides "Real" pārākumu.

Bertāns laukumā bija 22 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā, realizējot vienu no trijiem divu punktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem, guva astoņus punktus. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu pretinieku piespēli, nopelnīja divas personīgās piezīmes, sakrāja +/- rādītāju -3 un efektivitātes koeficientu seši.

Savukārt Rodions Kurucs spēlēja 18 minūtes un septiņas sekundes un, precīzi metot vienu no četriem divu punktu metieniem, guva divus punktus. Vēl viņš statistikā atzīmējās ar trīs atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, četrām pārtvertām piespēlēm, divām kļūdām, tika pie +/- rādītāja +1 un efektivitātes koeficienta četri.

"Baskonia" ar sešām uzvarām un trīs neveiksmēm ierindojas piektajā pozīcijā, kamēr "Real Betis" ar vienu panākumu deviņos mačos ieņem pēdējo vietu 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu