Video un foto Ar trīs dažādiem vēstījumiem Katarā futbola spēlē laukumā izskrien protestētājs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules kausā Katarā pirmdien spēlē starp Portugāles un Urugvajas futbolistiem otrā puslaika sākumā laukumā izskrēja kāds līdzjutējs ar varavīksnes krāsu karogu, kas simbolizē LGBT kopienu. Uz krekla bija arī saukļi par Ukrainu un Irānu.

Spēle uz neilgu laiku tika pārtraukta, taču jau pēc brīža tā atsākās un beigās ar rezultātu 2:0 uzvaru izcīnīja Portugāle, kas kļuva par trešo komandu, kas kvalificējusies turnīra astotdaļfinālam.

Mača oficiālajā televīzijas translācijā režisors fokusējas uz spēlētājiem, tiesnesi un līdzjutējiem, laukumā izskrējušo personu teju neparādot. Apsargi ātri noķēra protestētāju un noveda nost no zāliena.

Līdzjutējam uz krekla bija rakstīts "Save Ukraine" (Glābiet Ukrainu), kā arī "Respect for Iranian Woman" (Cieņa Irānas sievietēm).

Foto: Katarā līdzjutējs ar varavīksnes karogu izskrējis uz laukuma

Video: Pasaules kausa mačā uz laukuma izskrien līdzjutējs ar LGBT karogu

TVNET jau vēstīja, ka Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) pirms turnīra draudēja ar disciplinārsodiem (dzeltenajām kartītēm), ja komandu kapteiņi spēļu laikā vilks "One Love" jeb varavīksnes krāsu aproces, tādējādi atbalsot LGBT kopienas tiesības.

Irānā kopš septembra vidus notiek protesti, kurus izraisīja 22 gadus vecās Mahsas Amini nāve pēc tam, kad "tikumības policija" viņu bija aizturējusi par nepareizu galvas lakata valkāšanu.

Irānas futbolisti pārsvarā klusē par situāciju dzimtenē, taču pirms turnīra sašutumu neslēpa valstsvienības kapteinis Ehsans Hadžsafi. Pirms čempionāta pirmā mača Irānas futbolisti nedziedāja valsts himnu.

Krievijas noziedzīgais režīms kopš 24. februāra īsteno paplašināto karadarbību Ukrainā. Kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā jeb "play-off" kārtā Ukraina piekāpās Velsai un neieguva tiesības piedalīties Pasaules kausā Katarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu