Rastorgujevs netiek pielaists Pasaules kausa pirmajām sacensībām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs šajā nedēļas nogalē Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) Kausā mēģinās izpildīt kvalifikācijas normatīvu Pasaules kausa otrajam posmam, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs.

(Papildināts plkst. 14.32)

Lai gan Rastorgujevs bija Pasaules kausa pirmo sacensību pieteikumā, tomēr otrdien Kontiolahti notiekošajos mačos 20 kilometru individuālajā distancē viņš nepiedalās, jo nav izpildījis kvalifikācijas normatīvu.

Kā sociālajā vietnē "Facebook" skaidro Rastorgujevs, IBU tomēr paziņoja, ka viņš nav tiesīgs startēt, jo nav saņēmis kvalifikācijas punktus. Pēc biatlonista rakstītā noprotams, ka Rastorgujevs personīgi un arī LBF iepriekš no IBU saņēmuši akceptu, ka viņš varēs startēt pirmajās sacensībās, tomēr pēdējā brīdī liegta latvieša dalība 20 kilometru distancē.

Pīpkalējs aģentūrai LETA skaidroja, ka kļūdu pieļāvusi IBU, kas nav laicīgi veikusi kvalifikācijas punktu pārrēķinu. Gatavojoties sezonai, sistēmā publicētā informācija liecinājusi, ka Rastorgujevs drīkstējis startēt jau sezonas pirmajā Pasaules kausā. Šo informāciju apliecinājis arī pārstāvis no IBU, ar kuru sazinājusies LBF.

"Vakar jau pēc izlozes un starta numuru piešķiršanas kāds no IBU gāja cauri starta sarakstam un apjauta, ka viņi ir pielaiduši kļūdu, ļaujot Rastorgujevam startēt. Komandas pārstāvis Ilmārs Bricis no rīta vēl tikās ar sacensību direktoru un citiem pārstāvjiem, bet lēmums netika mainīts. Viņi, protams, mums atvainojās. Andrejs, bez šaubām, nejūtas labi, taču viņu uzmundrinām, lai izdara to, kas darāms," stāstīja Pīpkalējs.

Rastorgujevam vairs nav iespēju piedalīties Pasaules kausa pirmajā posmā, bet viņš dosies uz Idri, Zviedrijā, kur pēc līmeņa otrajās sacensībās jeb IBU Kausā centīsies izpildīt normatīvu Pasaules kausa otrajam posmam, kas nākamajā nedēļā notiks Hohfilcenē, Austrijā. Sestdien un svētdien IBU Kausā notiks mači individuālajā distancē un sprintā.

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pagājušā gada septembrī par antidopinga noteikumu pārkāpumu - neatrašanos noteiktajā vietā trīs reizes gada laikā - piesprieda Rastorgujevam 18 mēnešu diskvalifikāciju, kas noslēdzās 11.septembrī.

Trešdien 15 kilometru individuālajās sacensībā spēkosies sievietes. Pēc tam ceturtdien paredzētas stafetes sacensības gan vīriešiem, gan sievietēm, bet sestdien vīrieši sacentīsies desmit kilometru sprintā, kamēr sievietēm paredzēts 7,5 kilometru sprints.

Pirmais PK posms noslēgsies svētdien, kad paredzēta iedzīšana, vīriešiem sacenšoties 12,5 kilometrus garā distancē, bet sievietēm - desmit kilometros.

Otrais PK posms notiks no 8. līdz 11.decembrīm Hohfilcenē, Austrijā, kamēr noslēdzošais no desmit PK sacensību posmiem paredzēts 16.-19.martā Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu