No B grupas ar uzvarām noslēdzošajos mačos izkļūst ASV un Anglijas futbolisti (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Anglijas izlases futbolisti
Anglijas izlases futbolisti Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa finālturnīra B apakšgrupas noslēdzošajos mačos otrdien pie uzvarām tika ASV un Anglijas izlases, sasniedzot izslēgšanas spēļu kārtu.

B apakšgrupā Rajanā Anglija ar 3:0 (0:0) pieveica Velsu.

Divus vārtus guva Markuss Rešfords, vienus - Fils Foudens.

Desmitajā minūtē vārtsargs Denijs Vords atvairīja Anglijas uzbrucēja Markusa Rešforda mēģinājumu gūt vārtus.

24.minūtē savainojumu guva Velsas spēlētājs Neko Viljamss, kurš 12 minūtes vēlāk bija spiests atstāt laukumu, vietā nākot Konoram Robertsam.

Uzvaru Anglija izcīnīja otrā puslaika sākumā.

50.minūtē ar brīvsitienu ārpus soda laukuma Rešfords trāpīja vārtu labajā augšējā stūrī - 1:0.

Jau divas minūtes vēlāk rezultāts kļuva 2:0. Driblā netālu no sava soda laukuma kļūdījās Bens Deiviss, Harijs Keins atņēma bumbu un pa zemi piespēlēja to uz vārtu kreiso stabu, kur, neviena neskartu, to vārtos raidīja Foudens.

68.minūtē 3:0 panāca Rešfords, kurš pēc tālās piespēles iedriblēja soda laukumā no labās puses, ar driblu izbrīvēja vietu sitienam cīņā ar sedzēju Robertsu un raidīja bumbu starp kājām vārtsargam Vordam.

Anglija un Velsa ir aizvadījušas vairākus dueļus ne tikai Pasaules kausā, bet arī Eiropas čempionātā. Pēdējā abu izlašu tikšanās reizē, 2020.gadā spēkojoties pārbaudes spēlē, pārliecinošu uzvaru ar 3:0 guva Anglijas futbolisti.

Velsas rindās laukumā nevarēja doties vārtsargs Veins Henesijs, kurš iepriekšējā mačā pret Irānu nopelnīja sarkano kartīti. Angļiem pat pieteikumā nebija iekļauts aizsargs Bens Vaits, kurš vēl pirmdien slimības dēļ izlaida treniņu.

Anglijas izlases sastāvs: Džordans Pikfords; Kails Volkers (Trents Aleksandrs-Arnolds, 57.min.), Lūks Šovs (Kīrans Tripjērs, 65.min.), Džons Stounss, Harijs Magvairs; Deklans Raiss (Kelvins Filipss, 57.min.), Džordans Hendersons, Džūds Belingems; Harijs Keins (kapt., Kalums Vilsons, 57.min.), Markuss Rešfords (Džeks Grīlišs, 75.min.), Fils Foudens.

Velsas izlases sastāvs: Denijs Vords; Neko Viljamss (Konors Robertss, 36.min.), Bens Deiviss (Džozefs Morels, 57.min.), Kriss Mefems, Džo Rodons; Džo Elens (Rabins Kolvils, 81.min.), Ārons Remzijs, Gerets Beils (kapt., Brenans Džonsons, 46.min.), Ītens Ampadu, Deniels Džeimss (Herijs Vilsons, 77.min.), Kīfers Mūrs.

Paralēli notiekošajā spēlē Dohā ASV futbolisti ar 1:0 (1:0) pieveica Irānu.

Vārtus guva Kristians Pulišičs.

38.minūtē Pulišičs no tuva attāluma ar kāju vārtos ielaboja Seržinjo Desta piespēli no kreisās puses, pats gūdams savainojumu sadursmē pēc tam ar vārtsargu Alirezu Beiranvandu. Pēc palīdzības sniegšanas viņš atgriezās laukumā.

Puslaika kompensācijas laika septītajā minūtē ASV guva vēl vienus vārtus, vienatnē ar Beiranvandu pa kreiso soda laukuma pusi izskrienot Timotijam Veā un raidot bumbu vārtu tālajā stūrī, bumbai atsitoties pret vārtu stabu. Tomēr aizmugures dēļ vārti netika ieskaitīti.

Otrajā puslaikā Irāna centās uzbrukt, taču bīstamu vārtu gūšanas momentu tikpat kā nebija.

Pēdējās Irānas cerības bija saistītas ar Mehdi Taremi kritienu pretinieku soda laukumā, taču pēc video atkārtojuma noskatīšanās soda sitiens netika piespriests.

Irāna un ASV laukumā bija tikušās tikai reizi 1998.gada Pasaules kausā, kad pie panākuma tika irāņi (2:1).

Irānai nevarēja palīdzēt Alireza Džahanbakšs, kurš divās iepriekšējās spēlēs bija ticis pie dzeltenajām kartītēm.

Irānas izlases sastāvs: Alireza Beiranvands; Milads Muhameds (Ali Karimi, 45.+2.min.), Morteza Purligandži, Madžids Huseini, Ramins Rezaejans; Ehsans Hadžsafi (kapt., Abolfazls Džalali, 71.min.), Saeids Ezatolahi, Mehdi Taremi, Ali Golizadehs (Karims Ansarifards, 77.min.), Ahmads Nurulahi (Mehdi Torabi, 71.min.); Sardars Azmuns (Samans Godoss, 46.min.).

ASV izlases sastāvs: Mets Tērners; Seržinjo Dests (Šaks Mūrs, 82.min.), Entonī Robinsons, Tims Rīms, Kemerons Kārters-Vikerss; Tailers Edamss (kapt.), Junuss Musa, Vestons Makenijs (Kellins Perijs-Akosta, 65.min.); Kristians Pulišičs (Brendens Āronsons, 46.min.), Timotijs Veā (Volkers Zimmermans, 82.min.), Džošs Sērdžents (Hadži Raits, 77.min.).

B grupas pirmajā spēļu kārtā angļi ar 6:2 sagrāva Irānu, bet Velsa un ASV spēlēja neizšķirti 1:1. Otrajā kārtā ASV un Anglijas duelis noslēdzās neizšķirti (1:1), kamēr Irāna ar 2:0 pārspēja Velsu.

Pēc trijām spēlēm Anglija sakrāja septiņus un ASV piecus punktus, iekļūstot izslēgšanas spēlēs, bet Irānai ar trim un Velsai ar diviem punktiem turnīrs ir beidzies.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Uz augšu