Video un audio ⟩ Kur nākamsezon spēlēs "bombardieris" Krollis un kas uzvarēs Pasaules kausā?

CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET grupas podkāstā "Čempionu brokastis" šoreiz runājām par sporta karali futbolu. Katarā pilnā sparā risinās Pasaules kausa izcīņa, kurai atvaļinājuma laikā seko līdzi arī Latvijas virslīgas aizvadītās sezonas labākais vārtu guvējs un čempiona titula ieguvējs "Valmiera FC" sastāvā Raimonds Krollis. Aprunājāmies gan par pasaules, gan par pašmāju futbolu.

21 gadu vecais Krollis otro sezonu aizvadījis "Valmiera FC" sastāvā, turklāt komandas kapteiņa statusā. Pērn izdevās Latvijas čempionātā izcīnīt otro vietu, bet šogad pirmo reizi kluba vēsturē Valmiera kļuva par virslīgas čempioni. 

Krollis pērn virslīgā guva 12 vārtus, taču šosezon viņš savu ražu dubultoja - 24 trāpījumi. "Valmiera FC" daudzus šogad pārsteidza. Komanda triumfēja virslīgā, neskatoties uz to, ka spēlētāju vidējais vecums ir tikai 21,5 gadi.

Pēc pēdējās spēles Krollim nebija daudz laika svinībām, jo jau tās pašas dienas vakarā bija jāierodas Latvijas izlases treniņnometnē, lai gatavotos Baltijas kausam. Krollis guva vārtus pret Igauniju, bet pret Islandi saņēma sarkano kartīti...

Lai arī "Valmiera FC" komandā treneru korpuss strādā pēc stingra principa "mēs, nevis es" - Krollis tomēr neskopojās ar komplimentiem, atzinīgi vērtējot fiziskās sagatavotības treneri Ivo Lakuču, kurš savulaik palīdzēja Mārim Štrombergam kļūt par divkārtēju olimpisko čempionu BMX riteņbraukšanā.

"No treneriem varētu izcelt katru atsevišķi. Manuprāt, Ivo nebija tikai fiziskās sagatavotības treneris, viņš arī organizēja dažādus pasākumus. Viņš iedeva komandai dzīvību un pozitīvu enerģiju katru rītu, katru dienu. Viņš palīdzēja arī psiholoģiski," teica Krollis. 

Komandas galvenais treneris Jurģis Kalns publiski rada iespaidu, ka viņš spēlētājiem drīzāk ir draugs, nevis priekšnieks. 

"Nebija kādreizējo laiku pieeja, ka treneris ir kaut kur augstāk nekā spēlētājs. Ir treneri, ir spēlētāji - un mēs visi esam kopā. Protams, uz laukuma spēlētāji klausa treneri, kuram pieder galavārds. Brīvajā laikā mums bija ikdienišķas sarunas par dzīvi, kas vairo uzticību treneriem un uzlabo savstarpējās attiecības." 

"Valmiera FC" sastāvā šosezon bija vairāki spēlētāji no Senegālas, Japānas un Ukrainas, kā arī viens no līderiem Kamilo Mena ir no Kolumbijas. Krollis atzīst, ka bija ļoti interesanti daudz ko uzzināt par citu valstu kultūru un paradumiem.

"Man šķita interesanti, ka [Daisukem] Jokotam mīļākais ēdiens Japānā ir govs mēle. Senegāliešiem ir interesanti tērpi, un man tādu uzdāvināja. Neesmu gan to vēl uzvilcis publikas priekšā, bet varbūt kādu dienu to izdarīšu," sacīja Krollis.

Par jauno Latvijas futbolistu jau pāris gadus interesi izrāda ārzemju klubi. Valstsvienības futbolists Vladislavs Gutkovskis intervijā TVNET vasarā stāstīja, ka viņam par Krolli ir vaicājuši treneri Polijā. Visticamāk, ka nākamajā sezonā Krollis virslīgā nespēlēs, sperot soli uz priekšu savā karjerā.

"Esmu gatavs un gribu mēģināt spēlēt nākamajā līmenī. Neredzu, kādā veidā es un komanda varētu pārspēt to, ko paveicām šogad. Ja būs piedāvājums, kas apmierinās gan mani, gan "Valmiera FC", tad es domāju, ka nebūs problēmu un došos uz nākamo līmeni," pastāstīja Krollis.

"Ar aģentu un "Valmiera FC" īpašnieku esam runājuši, ka nākamais solis ir jāveic apdomīgi. Starpība starp Latvijas un Top 5 līgu līmeni tomēr ir kosmiska, tur ir grūti ielēkt vilcienā. Soļiem uz priekšu jābūt pakāpeniskiem. Ļoti svarīgs ir spēles laiks. Tāpēc aģentam teicu - svarīgākais, lai man dod iespēju, pārējais ir atkarīgs no manis, vai es to izmantošu. Tas ir mans vienīgais uzstādījums - lai man dod iespēju. Ja nevelku to līmeni, tad nevelku."

Latvijas futbolists neslēpa, kuras komandas viņam simpatizē Pasaules kausa izcīņā. Skaties video vai klausies audio un uzzini Kroļļa prognozi - kura valstsvienība Katarā kļūs par pasaules čempioni?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu