Video un foto ⟩ Austrālija nakts vidū ugunīgi līksmo par futbolistu panākumu Pasaules kausā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Austrālijas futbola izlase trešdien kvalificējās Katarā notiekošā Pasuales kausa astotdaļfinālam. Tobrīd pēc vietējā laika Austrālijā bija nakts vidus, taču līdzjutējiem tas nebija šķērslis lielām svinībām.

Austrālija ar 1:0 pārspēja Dāniju, izcīnot otro uzvaru trīs mačos, kas nodrošināja ceļazīmi uz Pasaules kausa "play-off" turnīru.

Mača 60. minūtē skaistus vārtus, nodemonstrējot lielisku individuālo meistarību, guva Metjū Lekijs. Austrālijas pilsētā Melburnā tobrīd bija plkst. 3.18 naktī.

Dažādas aplēses liecina, ka Austrālijā futbols varētu būt tikai piektais populārākais sporta veids. Liela popularitāte ir kriketam, golfam, regbijam, tenisam un arī pašmāju jeb austrāliešu futbolam.

Austrālijas izlase pirmo reizi Pasaules kausa grupu turnīrā izcīnījusi divas uzvaras. Un tikai otrreiz komanda kvalificējusies astotdaļfinālam. 2006. gadā Austrālija "play-off" pirmajā kārtā piekāpās topošajai čempionei Itālijai.

"Šie puiši ieradās ar pareizo attieksmi. Mēs šim gatavojāmies četrus gadus, strādājām pie ticības sev, enerģijas un koncentrēšanās. Es redzēju puišu acīs, ka viņi šovakar bija gatavi," BBC citē komandas galveno treneri Gremu Ārnoldu.

Atšķirībā no faniem, Austrālijas futbolistiem nebūšot lielas svinības.

"Nekādu svinību. Tāpēc mēs šovakar uzvarējām, jo nesvinējām arī uzvaru pār Tunisiju. Nekādu svinību, nekādu emociju, nekādi sociālie mediji. Vienīgi miegs un atpūta," uzsvēra Austrālijas izlases stūrmanis.

3. decembrī Pasaules kausa astotdaļfinālā Austrālija spēkosies ar Argentīnu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu