Šveice vārtiem bagātā spēlē uzvar Serbiju un soļo tālāk, kamēr Brazīliju šokē kamerūnieši

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Šveices vīriešu futbola izlase piektdien nodrošināja vietu Pasaules kausa finālturnīra astotdaļfinālā, kur pirms pēdējās kārtas no G apakšgrupas bija iekļuvusi arī Brazīlija.

Šveices futbolisti ar rezultātu 3:2 (2:2) uzvarēja Serbiju, kurai zaudējums liedza izkļūt no apakšgrupas. Tikmēr Brazīlija ar 0:1 (0:0) zaudēja Kamerūnai, kurai otrā puslaika kompensācijas laikā uzvaru izrāva Vensāns Abubakars.

G apakšgrupā pēc trīs spēlēm pa sešiem punktiem bija Brazīlijai un Šveicei, četrus punktus guva Kamerūna, bet viens punkts bija Serbijai. Brazīlijai labāka gūto un zaudēto vārtu starpība deva pirmo vietu apakšgrupā.

Šveices un Serbijas mačā spēles 11.minūtē pēc Andrija Živkoviča skaista sitiena bumba trāpīja pa Šveices izlases vārtu stabu. 20.minūtē pēc Džibrila Sova pārtvertas bumbas soda laukumā un piespēles 1:0 Šveices izlases labā panāca Džerdans Šakiri.

Sešas minūtes vēlāk pēc Dušana Tadiča izcilas centrējuma Aleksandars Mitrovičs izdarīja vieglu sitienu ar galvu un panāca 1:1. Puslaika turpinājumā, 35.minūtē, pēc Tadiča vēl vienas rezultatīvas piespēles Serbijas izlasei vadību panāca Dušans Vlahovičs.

Pirmā puslaika priekšpēdējā minūtē pēc Sova un Silvana Vidmera piespēlēm no tuvas distances nekļūdīgi sita Brīls Embolo -2:2.

Otrā puslaika ievadā, 48.minūtē, pēc Rubena Vargasa atspēles ar papēdi Remo Freilers sita bumbu tīklā un panāca 3:2 Šveices izlases labā.

Saslimšanas dēļ Šveicei šajā mačā nevarēja palīdzēt vārtsargs Jans Zommers, kura vietu ieņēma Gregors Kobels.

Tikmēr grupas otrā spēle finālturnīra favorītiem brazīliešiem bija pārsvars bumbas kontrolē un arī sitienos pa vārtiem, taču pārspēt Kamerūnu viņiem neizdevās. Otrā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē pēc Žeroma Ngoma centrējuma precīzi ar galvu sita Abubakars, izraudams kamerūniešiem uzvaru.

Pirms šī mača Brazīlijas izlases galvenais treneris Tite bija veicis pat deviņas izmaiņas pamatstāstāvā. Joprojām Brazīlijai nevar palīdzēt pirmajā mačā traumu guvušais uzbrucējs Neimars.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļuva astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Kamerūnas izlases sastāvs: Deviss Epasī; Fai Kolinss, Kristofers Vū, Enco Ebose, Nuhū Tolo; Andrē-Franks Zambo Angisa, Pjērs Kundē Malongs (Olivjē Nčams, 68.min.); Braiens Mbeumo (Karls Toko Ekambi, 64.min.), Ēriks Šupo-Motings, Mumī Ngamaleu (Žeroms Ngoms, 86.min.); Vensāns Abubakars.

Brazīlijas izlases sastāvs: Edersons; Dani Alviss, Bremers Silva, Eders Militāu, Alešs Teljess (Markiņoss, 55.min.); Antonijs (Rafinja, 79.min.), Fabinju, Freds (Brunu Gimaraiss, 55.min.), Rodrigu (Evertons Ribeiru, 55.min.); Gabriels Žezuss (Pedru, 64.min.), Gabriels Martinelli.

Serbijas izlases sastāvs: Vaņa Milinkovičs-Savičs; Nikola Milenkovičs, Milošs Veļkovičs (Nemaņa Gudeļs, 55.min.), Strahiņa Pavlovičs; Andrija Živkovičs (Nemaņa Radoņičs, 78.min.), Saša Lukičs, Filips Kostičs, Sergejs Milinkovičs-Savičs (Nemaņa Maksimovičs, 68.min.); Dušans Tadičs (Filips Džuričičs, 78.min.); Aleksandars Mitrovičs, Dušans Vlahovičs (Luka Jovičs, 55.min.).

Šveices izlases sastāvs: Gregors Kobels; Silvans Vidmers, Manuels Akandži, Fabians Šērs, Rikardo Rodrigess; Remo Freilers, Granits Džaka, Džibrils Sovs (Edimilsons Fernandess, 68.min.); Džerdans Šakiri (Deniss Zakarija, 69.min.), Rubens Vargass (Kristians Fasnahts, 83.min.), Brīls Embolo (Noa Okafors, 90.+6.min.).

Uz augšu