LKSF prezidents Vasks: Sportiskie mērķi kamaniņu braucējiem ir ambiciozi

CopyDraugiem X Whatsapp
Klāvs Vasks
Klāvs Vasks Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas kamaniņu sportistu mērķi 2022./2023.gada sezonā ir ambiciozi, pirms sezonas pauda Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Klāvs Vasks.

Lai arī Latvijas kamaniņu sporta izlasē novērojama paaudžu maiņa, Vasks gribētu, lai sportisti šosezon cīnās par augstām vietām.

"Šosezon gan Kristeram Aparjodam, gan Gintam Bērziņam visos posmos būtu jācīnās par pirmo sešinieku vai pat par pirmo trijnieku," par mērķiem saka Vasks.

"Sieviešu sacensībās Elīna Ieva Vītola un Sigita Bērziņa jau divas sezonas pieaugušo konkurencē pa ārzemju trasēm ir braukušas, tā kā viņām visām trim kopā ar Kendiju Aparjodi vajadzētu mērķēt uz pirmo desmitnieku, bet Aparjodei - pastāvīgi mērķēt uz medaļām. Sportiskie mērķi mums ir diezgan ambiciozi," arī paaudžu maiņas laikā jaunais prezidents izvirza augstus mērķus.

"Tāpat arī divniekam Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, domāju, pirmais sešinieks būtu minimums, taču viņi ir gatavi un varētu cīnīties arī par pirmo trijnieku. Jaunajam divniekam Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ir jānostabilizējas elitē, un, ja viņiem šosezon izdosies iebraukt labāko desmitniekā, tas jau būs labs sasniegums," par divniekiem saka LKSF prezidents.

Viņš izsakās atzinīgi par tikko no junioriem pārnākušajiem sportistiem: "Viņi ir perspektīvi, fiziski spēcīgi un ar trases izpratni braukšanā, tā kā arī viņi būs cienījami pretinieki, tai skaitā Latvijas pirmajai ekipāžai. Pāris sezonu laikā viņi varētu kļūt par cīnītājiem par medaļām."

Aizvadītajā sezonā Latvijas kamaniņu braucēji olimpiskajās spēlēs Pekinā izcīnīja bronzas medaļas komandu stafetē, piedaloties Elīzai Tīrumai, Aparjodam un divniekam Bots/Plūme. Vieniniekos Aparjods ieņēma piekto, Bērziņš - septīto vietu, sievietēm ar astoto vietu augstāko pozīciju ieņēma Tīruma, kura sportam teikusi ardievas, bet divniekos attiecīgi ceturto un piekto vietu ieņēma Bots/Plūme un Andris un Juris Šici, kuri sportistu karjeru beiguši.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu