Eidukai 12.vieta Pasaules kausa distanču slēpošanā sprinta sacensībās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka
Distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas pārstāve Patrīcija Eiduka sestdien Lillehammerē Pasaules kausa posma sacensībās distanču slēpošanā sprinta sacensībās brīvajā stilā ieņēma 12.vietu.

Eiduka kvalifikācijā sprinta distanci mēroja trīs minūtēs un 21,25 sekundēs, kvalifikācijas uzvarētājai Emmai Ribomai no Zviedrijas zaudējot 5,35 sekundes.

Par sniegumu kvalifikācijā Latvijas sportiste nopelnīja 32,77 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Vietu turpmākajās sacensībās 54 sportistu konkurencē nodrošināja pirmais trīsdesmitnieks.

Eidukai izdevās pārvarēt arī ceturtdaļfināla barjeru, tajā ieņemot ceturto vietu 1,06 sekundes aiz slēpojuma uzvarētājas zviedrietes Majas Dālkvistas.

Pusfinālā Latvijas slēpotāja finišēja pēdējā sešu sportistu konkurencē, sacensībās ieņemot 12.vietu.

Dubultuzvaru svinēja zviedrietes. Pirmā bija kvalifikācijas uzvarētāja Emma Riboma, kura par 0,17 sekundēm apsteidza tautieti Dālkvistu un par 1,11 sekundēm - norvēģieti Heidi Vengu.

Pasaules kausa kopvērtējumā Eiduka sprintā pēc divām sacensībām ar 70 punktiem ieņem 18.vietu 69 punktus guvušo sportistu vidū.

Līdere ar 223 punktiem ir Riboma.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc piecām sacensībām latviete ar 192 punktiem ieņem 15.vietu 97 punktus guvušo sportistu konkurencē.

Vadībā ar 423 punktiem ir norvēģiete Tīrila Udnesa Venga.

Savukārt U-23 slēpotāju konkurencē Eiduka ar 192 punktiem ir izvirzījusies pirmajā vietā, apsteidz somieti Jasminu Kaharu, kurai ir 153 punkti.

Vīriešu sacensībās, Latvijas sportistiem nestartējot, ātrāko laiku kvalifikācijā sestdien 66 dalībnieku konkurencē sasniedza Norvēģijas slēpotājs Juhanness Klēbo, distanci veicot divās minūtēs un 49,88 sekundēs.

Uzvaru finālā svinēja Klēbo, kurš 0,75 sekundēm apsteidza itāli Federiko Pelegrīno un par 1,23 sekundēm - norvēģi Ēvenu Nortugu.

Klēbo PK kopvērtējumā ir vadībā sprintā (230 punkti), bet visu disciplīnu summā viņš ar 430 punktiem ieņem otro vietu aiz tautieša Pola Gūlberga, kuram ir par 20 punktiem vairāk.

Gūlbergs sestdien finišēja piektais.

Jau ziņots, ka piektdien Eiduka desmit kilometru distancē ar atsevišķu startu brīvajā stilā ieņēma 11.vietu, sasniedzot karjeras rekordu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu izteiksmē.

Svētdien, plkst.11.45, Eiduka dosies trasē 20 kilometru distancē ar kopēju startu.

Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē kanāls "Eurosport 1".

Pagājušajā nedēļā Somijas trasē Rukā notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā Eiduka sprintā klasiskajā stilā ieņēma 39.vietu, desmit kilometros klasikā bija 30., bet 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja 21.vietu.

Vēl pēc nedēļas turpat Norvēģijā plānots posms Beitustēlenē. Decembra vidū būs sacensības Davosā, bet gada nogalē sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls. Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

Eiduka sezonu sāka novembra vidū Muonio trasē Somijā, kur spēcīgā konkurencē izcīnīja devīto vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās desmit kilometru distancē brīvajā stilā. Nedēļu pirms Pasaules kausa sākuma latviete Beitustēlenē desmit kilometros brīvajā stilā bija 12.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu