Eiduka Pasaules kausa posma 20 kilometru klasikā izcīna 25.vietu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka
Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Lillehammerē izcīnīja 25.vietu Pasaules kausa sezonas otrā posma 20 kilometru klasikā stila distancē ar kopēju startu.

Sacensību otrajā pusē izkristalizējās divas grupas, no kurām vadošās 19 sportistu grupas pārsvars pār tuvākajām sekotājām pārsniedza vienu minūti. Eiduka bija otrajā 13 slēpotāju grupā un lielākoties turējās pozīcijās trešajā desmitā.

Pēdējā aplī projām no līderu grupas aizslēpoja zviedrietes Frīda Kārlsone un Eba Andešsone, kuras iekrāja dažu sekunžu pārsvaru. Kārlsone finišā noturēja pirmo vietu, distanci beidzot 53 minūtēs un 51,9 sekundēs. Nieka sešas sekundes desmitdaļas zaudēja norvēģiete Tīrila Venga un vēl tikpat atpalika Andešsone.

Eiduka šo distanci veica 55 minūtēs un 20,9 sekundēs, uzvarētājai zaudējot vienu minūti un 29,0 sekundes. Pirmais divdesmitnieks, kuru noslēdza zviedriete Maja Dālkvista, bija nepilnu sešu sekunžu attālumā.

Par savu sniegumu Eiduka nopelnīja 38,55 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Sacensībās startēja 53 distanču slēpotājas.

Pasaules kausa kopvērtējumā Eiduka ar 224 punktiem ieņem augsto 16.pozīciju, bet līdere ar 528 punktiem ir Tīrila Venga, kura par 76 punktiem apsteidz Kārlsoni. Eiduka pēc otrā posma ir līdere U-23 ieskaitē, kur otrās vietas turētāju, norvēģieti Helēni Mariji Fossesholmu pārspēj par 48 punktiem.

Jau ziņots, ka piektdien Eiduka desmit kilometru distancē ar atsevišķu startu brīvajā stilā ieņēma 11.vietu, sasniedzot karjeras rekordu FIS punktu izteiksmē. Savukārt sestdien sprintā viņa sasniedza pusfinālu un ierindojās 12.pozīcijā.

Pagājušajā nedēļā Somijas trasē Rukā notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā Eiduka sprintā klasiskajā stilā ieņēma 39.vietu, desmit kilometros klasikā bija 30., bet 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja 21.vietu.

Vēl pēc nedēļas turpat Norvēģijā plānots posms Beitustēlenē. Decembra vidū būs sacensības Davosā, bet gada nogalē sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls. Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

Eiduka sezonu sāka novembra vidū Muonio trasē Somijā, kur spēcīgā konkurencē izcīnīja devīto vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās desmit kilometru distancē brīvajā stilā. Nedēļu pirms Pasaules kausa sākuma latviete Beitustēlenē desmit kilometros brīvajā stilā bija 12.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu