Bendika ceturtajā desmitā Kontiolahti iedzīšanā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Pasaules kausa pirmā posma desmit kilometru iedzīšanā ieņēma 31. vietu un Sanita Buliņa ierindojās 57. vietā, bet uzvaru svinēja francūziete Žilija Simona.

Iedzīšanu pirmā sāka sestdien sprintā uzvarējusī austriete Liza Terēza Hauzere, kura bija par 17 sekundēm priekšā itālietei Lizai Vitoci. Austriete kļūdījās jau pirmajā ugunslīnijā un priekšā izvirzījās divas itālietes Vitoci un Doroteja Vīrere. Pēc trešās šaušanas vadībā bija četru sportistu liela grupa - Vitoci, Vīrere, Simona un kanādiete Emma Lundere.

Pēdējo šaušanu bez soda apļiem pameta tikai Simona un Vīere, kamēr pārējās divas līderu grupas biatlonistes pieļāva pa vienai kļūdai un viņām pievienojās zviedriete Elvīra Ēberja. Simonai bija nepilnu trīs sekunžu pārsvars pār Vīreri, bet līdz finišam viņa to palielināja līdz 11,9 sekundēm, pati finišēdama 31 minūtē un 13,0 sekundēs. Trešo vietu izcīnīja šaušanā vienu kļūdu pieļāvusī Ēberja, kur uzvarētājai zaudēja 21,7 sekundes.

Bendika šautuvē kļūdījās piecas reizes, sacensību gaitā bija ceturtajā desmitā un finišēja 31., Simonai zaudējot trīs minūtes un 10,4 sekundes. Trasē cēsniecei bija 16. ātrākais solis, taču kļūdas šaušanā liedza iedzīšanā pakāpties augstāk par sprintā ieņemto 28.pozīciju.

Buliņa neaizvēra septiņus mērķus, uzvarētājai zaudēja vairāk nekā sešas minūtes, taču no 59. vietas sprintā pakāpās uz 57. pozīciju iedzīšanā. Slēpošanā viņai bija sestā desmita rezultāts.

Otrais Pasaules kausa posms no 8. līdz 11. decembrim notiks Austrijas trasē Hohfilcenē, kamēr noslēdzošais no desmit PK sacensību posmiem paredzēts martā Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu