Brazīlijas futbolisti rotaļīgi izcīna uzvaru un iekļūst Pasaules kausa ceturtdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp

Brazīlijas futbola izlase pirmdien Katarā, gūstot četrus vārtus jau pirmajā puslaikā, Pasaules kausa finālturnīra astotdaļfināla mačā ar rezultātu 4:1 (4:0) pārspēja Dienvidkoreju, pārliecinoši iekļūstot nākamajā sacensību kārtā, kur pretī stāsies Horvātija.

FIFA 2022

Uzvarētāju labā vārtus guva Vinisiuss Žuniors, Neimars, Rišarlisons un Lukass Paketa, kamēr Dienvidkorejas rindās ar precīzu sitienu izcēlās Sunhu Paiks.

Brazīlieši laiku lieki netērēja un jau septītajā minūtē izvirzījās vadībā, kad pēc Rafinjas piespēles bumbu korejiešu vārtos raidīja Vinisiuss Žuniors.

Turpinājumā Rišarlisons labi pacīnījās par bumbu pie Dienvidkorejas vārtiem un pret viņu tika fiksēts noteikumu pārkāpums, Brazīlijai tiekot pie 11 metru soda sitiena. "Pendeli" devās izpildīt Neimars, kurš bumbu pārliecinoši raidīja vārtu apakšējā stūrī, 13.minūtē dubultojot pārsvaru.

29.minūtē pie Dienvidkorejas vārtiem atkal par bumbu cīnījās Rišarlisons un, tiekot pie bumbas, piespēlēja to Rafinjam. Viņš pēc tam padeva bumbu atpakaļ Rišarlisonam, kurš pārliecinoši guva vārtus, panākot 3:0.

Tuvojoties pirmā puslaika beigām, 36.minūtē ceturtos Brazīlijas vārtus guva Lukass Paketa.

Otrā puslaika ievadā vairākas iespējas neizmantoja Brazīlijas futbolisti, taču 76.minūtē Paiks no tālas distances ar spēcīgu sitienu pārspēja Brazīlijas vārtsargu Alisonu Bekeru, gūstot pirmos un vienīgos Dienvidkorejas vārtus.

Brazīlija ceturtdaļfinālā stāsies pretī Horvātijai, kas dienas pirmajā mačā pēcspēles sitienu sērijā ar 3:1 uzvarēja Japānu.

Sestdien par pirmajām komandām, kuras sasniegušas ceturtdaļfinālu, kļuva Nīderlande un Argentīna, bet svētdien nākamajā kārtā iekļuva arī Francija un Anglija.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļuva astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Brazīlijas izlases sastāvs: Alisons Bekers (Vevertons Pereira da Silva, 80.minūte), Danilu Luiss da Silva (Bremers Silva, 72.minūte), Tjagu Silva, Markiņoss, Eders Militāu (Dani Alviss, 63.minūte), Kazemiru, Lukass Paketa, Neimars (Rodrigu Silva de Goiss, 81.minūte), Rišarlisons, Rafinja, Vinisiuss Žuniors (Gabriels Martinelli, 72.minūte).

Dienvidkorejas izlases sastāvs: Sunggjuns Kims, Džinsu Kims (Čuls Hongs, 46.minūte), Mindže Kims, Jongvons Kims, Vūjons Džons (Džunho Sons, 46.minūte), Inboms Hvans (Sunhu Paiks, 65.minūte), Džēsuns Lī (Kanins Lī, 74.minūte), Hēčans Hvans, Honmiņs Sons, Gusuns Čo (Uidžo Hvans, 80.minūte).

Brazīlija - Dienvidkoreja 4:1 (4:0)

bumbas kontrole - 53% pret 47%

sitieni - 18:10

sitieni vārtu rāmī - 10:6

Uz augšu