Pirms nonākšanas slimnīcā Pelē inficējās ar Covid-19

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pelē
Pelē Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas pasaulslavenais futbolists Pelē pirms nonākšanas slimnīcā inficējies ar Covid-19, vēsta ESPN.

Pelē pirms hospitalizācijas saslima ar Covid-19. Futbola leģendas sirdsdarbība bija zem normas, apstiprinājušas viņa meitas.

82 gadus vecajam kungam 17. novembrī bija pozitīvs Covid-19 tests. Viņš tika ārstēts ar medikamentiem sāpju un drudža mazināšanai.

"Apmēram pirms trim nedēļām viņš saslima ar Covid," Brazīlijas televīzijai sacīja Pelē meita Kellija Naskimento.

"Viņš ir vakcinēts, bet no vēža medikamentiem un ķīmijterapijas viņš dabūja plaušu infekciju. Tāpēc viņš nonāca slimnīcā."

Pelē veselības stāvoklis esot stabils, taču nepieciešama ārstu uzraudzība, uzsver meita. "Viņa vecuma dēļ un tāpēc, ka viņš tiek ārstēts no vēža - tas ir nopietni."

Futbola leģenda ārstniecības iestādē tika ievietots otrdien, 29. novembrī.

Katarā līdz 18. decembrim risināsies Pasaules kausa izcīņa. Vairums pasaules futbola zvaigžņu sūtījuši Pelē labas veselības vēlējumus.

"Mani draugi! Vēlos jūs visus nomierināt un uzmundrināt. Esmu stiprs, pilns cerību, un sekošu terapijai kā ierasts. Vēlos pateikties visiem medicīnas darbiniekiem par aprūpi, kādu es saņemu," savā "Instagram" kontā vēsta Pelē.

"Man ir liela ticība Dievam. Katra labestīgā ziņa no jums dod man enerģiju. Un skatāmies Brazīliju spēlējam Pasaules kausā!"

2021. gada rudenī Pelē tika veikta resnās zarnas vēža operācija. 

Bijušo futbolistu pēdējos gados skārušas dažādas veselības problēmas. Aizpērn viņam operācijas laikā tika izņemti nierakmeņi.

Veselības problēmu dēļ 2016. gadā Pelē nevarēja iedegt Riodežaneiro olimpisko spēļu lāpu.

Vēl 2014. gadā brazīlietis nonāca intensīvajā aprūpē pēc tam, kad viņam sākās problēmas ar nierēm.

Pelē trīs reizes savas karjeras laikā kopā ar Brazīlijas valstsvienību triumfēja Pasaules kausa izcīņā. Viņš vairākās aptaujās atzīts par pagājušā gadsimta labāko futbolistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu