Levandovskis: Joprojām ir daudz neskaidrību

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Levandovskis
Roberts Levandovskis Foto: EPA/Scanpix

Uzbrucējs Roberts Levandovskis pieļauj savu dalību Pasaules kausa finālturnīrā pēc četriem gadiem, taču Polijas futbola izlases kapteinis atzīst izmaiņu taktikā nepieciešamu.

Uzbrucēja pārstāvētā komanda svētdien Katarā Pasaules kausa finālturnīra astotdaļfinālā ar 1:3 zaudēja Francijai un izstājās no turnīra.

Ieradies uz šo turnīru bez Pasaules kausa finālturnīros gūtiem vārtiem, Levandovskis mačā pret pašreizējiem pasaules čempioniem francūžiem guva savus otros vārtus šajā turnīrā, realizējot 11 metru soda sitienu.

Kad viņam pēc spēles jautāja, vai viņš joprojām būs ierindā 2026.gada sacensību laikā pēc nepilniem četriem gadiem, kad viņam būs 37 gadi, Levandovskis to neizslēdza.

"Fiziski es no tā nebaidos," viņš teica. "Taču ir tik daudzas lietas, ar ko ir jātiek galā vispirms. Tagad grūti pateikt. Fiziskā ziņā tas mani nebiedē, bet joprojām ir daudz neskaidrību."

Levandovskis deva mājienus par uz aizsardzību tendēto izlases taktiku Katarā.

"Līdz nākamajam Pasaules kausam vēl ir tāls ceļš ejams, bet, protams, jums ir jāizbauda spēle," viņš teica. "Ja mēs uzbrūkam, mēģinām uzbrukt, tas ir mazliet savādāk, bet, ja spēlējam aizsardzībā, nav nekāda prieka."

Polija mačā pret Francijas komandu nebija favorīte. Francija pat ar vairāku "zvaigžņu" iztrūkumu savainojumu dēļ ir starp galvenajiem favorītiem uz uzvarētāju titulu, lai aizstāvētu titulu, ko viņi ieguva pirms četriem gadiem.

"Tas ir grūts uzdevums - spēlēt pret Franciju," atzina Levandovskis. "Mēs cīnījāmies un centāmies darīt visu iespējamo. Spēlējām ļoti, ļoti labi pirmajā puslaikā, kad mums bija dažas vārtu gūšanas iespējas. Varbūt, ja mēs gūtu pirmos vārtus, tā būtu bijusi cita spēle."

"Diemžēl spēles pirmā puslaika priekšpēdējā minūtē ielaidām vārtus. No tā vienmēr ir grūti atgūties. Mēs ar to labi tikām galā, mēs mēģinājām izlīdzināt rezultātu. Mēs varam būt lepni, jo darījām visu iespējamo," sacīja Levandovskis.

Polijas izlase Katarā grupu turnīrā spēlēja 0:0 ar Meksiku, ar 2:0 uzvarēja Saūda Arābiju un ar 0:2 piekāpās Argentīnai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu