Kļūs zināms pēdējais Pasaules kausa ceturtdaļfināla pāris

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Šodien Dohā tiks aizvadītas pēdējās divas Pasaules kausa futbolā finālturnīra astotdaļfināla spēles, kurās Maroka stāsies pretī Spānijai, bet Portugāle aizvadīs maču pret Šveici.

Vispirms plkst. 17 paredzēts Marokas un Spānijas duelis, kam plkst.21 sekos Portugāles un Šveices spēle. 

Marokas futbolisti sāka PK finālturnīru ar bezvārtu neizšķirtu pret Horvātiju, bet pēc tam izcīnīja divas uzvaras, ar 2:0 pārspējot Beļģiju, bet pēc tam ar 2:1 gūstot panākumu pār Kanādu. Maroka F apakšgrupā ar septiņiem punktiem ieņēma pirmo vietu.

Spāņi pēc veiksmīga PK finālturnīra starta, sagraujot Kostariku ar 7:0, spēlēja neizšķirti pret Vāciju (1:1), bet pēdējā grupas spēlē ar 2:1 piekāpās Japānas futbolistiem. Spānija ar četriem punktiem E apakšgrupā ierindojās otrajā pozīcijā, atpaliekot no Japānas par diviem punktiem.

Maroka un Spānija iepriekš ir tikušās tikai trīs reizes Pasaules kausa mačos, no kuriem pēdējo reizi spēkojās 2018. gada Pasaules kausa apakšgrupas spēlē, duelim noslēdzoties neizšķirti 2:2.

Savukārt portugāļi pirmajās divās H apakšgrupas spēlēs izcīnīja uzvaras pār Ganu (3:2) un Urugvaju (2:0), taču pēdējā mačā bija spiesti atzīt Dienvidkorejas pārākumu ar 2:1. Zaudējums trešajā spēlē neliedza Portugālei H apakšgrupā ieņemt pirmo vietu ar sešiem izcīnītiem punktiem.

Šveices futbolisti PK finālturnīra pirmajā mačā ar 1:0 sakāva Kamerūnu, kam sekoja minimāla neveiksme pret Brazīliju (0:1) un panākums pār Serbiju ar 3:2. Šveicieši, kuri bija izcīnījuši sešus punktus, G apakšgrupā ieņēma otro vietu, piekāpjoties Brazīlijai, kurai bija tāds pats punktu skaits.

Abas izlases ir spēkojušās vairākas reizes, divas reizes tiekoties arī šogad jūnijā UEFA Nāciju līgas mačos. Šogad pirmajā duelī portugāļi uzvarēja ar 4:0, bet pēc tam nedēļu vēlāk panākumu ar 1:0 guva šveicieši.

Portugāļiem nevarēs palīdzēt pussargs Danīlu Pereira, kurš treniņā, gatavojoties otrajai apakšgrupas spēlei, neveiksmīgā epizodē tika pie trīs lauztām ribām, un pēdējā apakšgrupas spēlē savainojumu guvušais Nunu Mendešs. Tikmēr Šveices izlasē atkal ierindās pēc vienas spēles izlaišanas būs vārtsargs Jans Zommers.

Sestdien par pirmajām komandām, kuras sasniegušas ceturtdaļfinālu, kļuva Nīderlande un Argentīna, svētdien nākamajā kārtā iekļuva arī Francija un Anglija, bet pirmdien vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja Horvātija un Brazīlija.

Ārpus izslēgšanas turnīra šajās meistarsacīkstēs palika tādas izlases kā Vācija, Beļģija un Dānija, kurām no grupām liedza izkļūt attiecīgi Japāna, Maroka un Austrālija.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļuva astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002. gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026. gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu