Olivers Bīrhofs: Es uzņemos atbildību

CopyDraugiem X Whatsapp
Olivers Bīrhofs (no labās)
Olivers Bīrhofs (no labās) Foto: AFP/SCANPIX

Par savas darbības apturēšanu Vācijas Futbola federācijas (DFB) direktora amatā pirmdien paziņoja Olivers Bīrhofs.

Lēmumu bijušais izlases spēlētājs pieņēmis četras dienas pēc valstsvienības nespējas iekļūt 2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra izslēgšanas spēlēs.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Vācijas izlase tika ielozēta E apakšgrupā, kur 23. novembrī ar 1:2 piekāpās Japānai, 27. novembrī cīnījās neizšķirti 1:1 ar Spānijas valstsvienību, bet 1. decembrī grupas pēdējā cīņā ar 4:2 uzvarēja Kostarikas futbolistus, ar ko nebija pietiekami, lai iekļūtu astotdaļfinālā.

"Došos jaunā virzienā," pirmdien sacīja Bīrhofs. "Daži lēmumi, kurus mēs pieņēmām, nav izrādījušies īstie. Neviens to nenožēlo vairāk par mani. Es uzņemos par to atbildību."

54 gadus vecais Bīrhofs DFB sāka strādāt 2004. gadā, kā valstsvienības menedžeris. No 2018.gada bijušais uzbrucējs bija arī vīriešu izlases tehniskais direktors.

Kā spēlētājs Bīrhofs laika posmā no 1996. gada līdz 2002. gadam Vācijas izlasē aizvadīja 70 spēles un guva 37 vārtus, palīdzot komandai triumfēt 1996. gada Eiropas čempionātā un aizkļūt līdz finālam 2002. gada Pasaules kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu