Mbapē ievērojami pārspēj Ronaldu sasniegto

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kilians Mbapē
Kilians Mbapē Foto: Reuters/ScanPix

Talantīgais Francijas uzbrucējs Kilians Mbapē ievērojami pārspējis par vienu no visu laiku labākajiem futbolistiem uzskatītā Krištianu Ronaldu sasniegto.

2018. gada čempionvienība Francija Pasaules kausa (PK) izcīņas astotdaļfinālā ar 3:1 apspēlēja Poliju. Mbapē izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, sasniedzot profesionāļa karjeras laikā 250 vārtu atzīmi, vēsta portāls "Opta".

Lai gūtu 250 vārtus, 23 gadus vecajam Mbapē profesionālajā karjerā bija nepieciešamas 360 spēles. Tas ir par 150 spēlēm mazāk, nekā tādā pašā nogrieznī bija vajadzīgs Portugāles futbola superzvaigznei Ronaldu (510).

Tas ir arī par 19 spēlēm mazāk nekā Argentīnas zvaigznei Lionelam Mesi, kuram, lai gūtu 250 vārtus, bija nepieciešamas 379 spēles.  

Mbapē Pasaules kausa izcīņā Katarā guvis piecus vārtus četrās spēlēs un šobrīd ir turnīra labākais snaiperis. 

Viņš ir arī pirmais spēlētājs Pasaules kausa vēsturē, kurš guvis deviņus vārtus, nesasniedzot 24 gadu vecumu. Četrus vārtus viņš guva 2018. gada Pasaules kausa izcīņā Krievijā. 

Ronaldu Pasaules kausā kopā guvis astoņus vārtus, bet Mesi ir tikpat, cik Mbapē, - 9. Visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā Pasaules kausa izcīņā Mbapē atrodas dalītā 14. pozīcijā. 

Pasaules kausa ceturtdaļfinālā Francija tiksies ar Angliju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu