Ramušs: Pat trakākajos sapņos nevarēju iedomāties...

CopyDraugiem X Whatsapp
Gonsālu Ramušs
Gonsālu Ramušs Foto: AFP/SCANPIX

Portugāles izlases uzbrucējs Gonsālu Ramušs pat nav uzdrošinājies sapņot par iziešanu laukumā pamatsastāvā Pasaules kausa mačā, kur nu vēl par trim gūtiem vārtiem , otrdien pēc sava "hat trick" astotdaļfinālā pret Šveici atzina futbolists.

2022. gada Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā Portugāles izlase ar rezultātu 6:1 (2:0) pārspēja Šveici. Ramušs uzvarētājiem guva atrīs vārtus, bet pa reizei precīzi bija Pepe, Rafaēls Gerreiru un Rafaēls Leāu, kamēr šveiciešiem atzīmējās Manuels Akandži.

Ceturtdaļfinālā Portugāle tiksies ar Maroku, šī pāra uzvarētājai pusfinālā tiekoties ar Anglijas un Francijas dueļa spēcīgāko komandu. Otrā pusfinālā tiksies Nīderlandes un Argentīnas, kā arī Horvātijas un Brazīlijas pāru spēcīgākās izlases.

21 gadu vecais Ramušs negaidīti tika iekļauts pamatsastāvā komandas kapteiņa Krištianu Ronaldu vietā un savā ceturtajā mačā izlases kreklā atzīmējās ar "hat trick". Līdz šim Pasaules kausā Ramušs laukumā bija devies divos mačos, kopa laukumā pavadot desmit minūtes.

"Pat trakākajos sapņos nevarēju iedomāties, ka varētu doties laukumā pamatsastāvā Pasaules kausa izcīņas izslēgšanas spēlē un gūt trīs vārtus," sacīja mača galvenais varonis.

"Tagad mums jādomā par nākamo spēli (ceturtdaļfināls pret Maroku). Šis rezultāts vairs neko nenozīmē. Tagad nozīme ir tikai nākamai spēlei."

Ramušs arī norādīja, ka uz trenera lēmumu Ronaldu vietā laukumā sūtīt viņu, komanda nekā sevišķi nav reaģējusi.

"Godīgi sakot, neviens par to komandā nerunāja," atklāja jaunais uzbrucējs. "Krištianu, kā kapteinis, darīja to ko jādara - palīdzēja mums. Ne tikai man, visiem."

"Ronaldu ir bijis piemērs daudziem," par komandas biedru sacīja Ramušs. "Man allaž patikuši arī [Roberts] Levandovskis un [Zlatans] Ibrahimovičs."

Astotdaļfinālā Portugāles izlase ar rezultātu 6:1 (2:0) pārspēja Šveici.

Ceturtdaļfinālā Portugāle tiksies ar Maroku, šī pāra uzvarētājai pusfinālā tiekoties ar Anglijas un Francijas dueļa spēcīgāko komandu. Otrā pusfinālā tiksies Nīderlandes un Argentīnas, kā arī Horvātijas un Brazīlijas pāru spēcīgākās izlases.

Ramušam šī bija vien ceturtā spēle un pirmais sākumsastāvs izlasē, bet debiju Lisabonas "Benfica" uzbrucējs piedzīvoja īsi pirms Pasaules kausa izcīņas fināļturnīra, kad 17. novembrī devās laukumā uz maiņu 67. minūtē pārbaudes spēlē pret Nigēriju. Savā debijā Ramušs guva vārtus pēc 15 nospēlētām minūtēm, panākot beigu rezultātu 4:0.

Pēc Darvina Nuņesa došanās uz Anglijas premjerlīgas klubu "Liverpool" Ramušs ieņēma vadošā centra uzbrucēja vietu "Benfica", kuras sastāvā šosezon 21 spēlē guvis 14 vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu