Nav Ronaldu, nav problēmu?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP/SCANPIX

2022. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas astotdaļfināla spēlē Portugāles futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu netika iekļauts komandas pamatsastāvā pret Šveices valstsvienību. Kā izrādījās, tas bija pareizs lēmums, jo viņa vietu ieņēmušais Gonsālu Ramušs izcēlās ar "hat-trick" un Portugāle pārliecinoši iesoļoja ceturtdaļfinālā.

Portugāle ar rezultātu 6:1 sakāva Šveci, un par mača galveno zvaigzni kļuva tieši 21 gadu vecais Ramušs, kurš iepriekš turnīrā bija nospēlējis tikai 10 minūtes. 

Ja Portugāle ciestu neveiksmi, visi pārmetumi tiktu vērsti galvenā trenera Fernandu Santuša virzienā, kurš malā nosēdināja ne tikai Ronaldu, bet arī Žuānu Kansēlu un Rūbenu Nevešu.

Ramušam šī bija vien ceturtā spēle un pirmais sākumsastāvs izlasē, bet debiju Lisabonas "Benfica" uzbrucējs piedzīvoja īsi pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra, kad 17. novembrī devās laukumā uz maiņu 67. minūtē pārbaudes spēlē pret Nigēriju. Savā debijā Ramušs guva vārtus pēc 15 nospēlētām minūtēm, panākot beigu rezultātu 4:0.

"Šis vakars piederēja Gonsālu Ramušam. Debija Pasaules kausa izcīņas spēlē sākumsastāvā - un uzreiz "hat-trick", turklāt pirmais šajā turnīrā," raksta Portugāles izdevums "Goal Point". 

Gonsālu Ramušs
Gonsālu Ramušs Foto: AFP/SCANPIX

"Ronaldu, visticamāk, nav vienisprātis ar treneri. Taču Krištianu šajā turnīrā nespēlēja labi, izņemot pirmo maču pret Ganu, kad viņš guva vārtus no 11 metru soda sitiena atzīmes. Ikvienam, kurš pirms spēles sākuma kritizēja Santuša izvēli, treneris atbildēja ar rezultātu," vēsta futbola portāls "Goal". 

Ja līdz šim Ramuša vārds plašākai publikai bija svešs, tad otrdien viņš ar sevi iepazīstināja. 

Ramušs ar deviņiem vārtu guvumiem ir Portugāles čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. "Tagad viņš ir pazīstams arī ārpus savas valsts robežām," raksta "Goal". 

Portugāles un Šveices ceturtdaļfināla spēli klātienē noskatījās 83 tūkstoši skatītāju un miljoni pie TV ekrāniem. Lielākā daļa bija vīlusies, neredzot starta vienpadsmitniekā Ronaldu. 

"Skatīties Ronaldu klātienē ieradās indieši, argentīnieši, brazīlieši, portugāļi, šveicieši, filipīnieši un milzīgs skaits citu tautību cilvēku," norāda žurnālists Daniels Mundins. "Daudzi no viņiem nespēja noticēt, ka laukumā jau no pirmajām minūtēm nav pasaules futbola lielākā zvaigzne."

Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP/SCANPIX

ASV medijs CNN vēstīja tā: "Nav Ronaldu, nav problēmu?"

Portugāles graujošā uzvara lielā mērā bijusi iespējama, pateicoties tam, ka Ronaldu palika uz rezervistu soliņa. 

"Nav Ronaldu, nav problēmu," rakstīja CNN žurnālists Bens Čērčs. "Bez savas galvenās zvaigznes portugāļi rādīja dinamisku spēli, bija enerģiskāki. Uzbrukuma smailē atradās 21 gadu vecais Gonsālu Ramušs, jaunietis, kuram bija tikai divi gadi, kad Ronaldu piedzīvoja debiju Portugāles izlasē."

Katrā Pasaules kausa izcīņā uzmirdz kāda jauna zvaigzne, un Katarā iemirdzējies Ramušs, kurš trim gūtajiem vārtiem pievienoja arī rezultatīvu piespēli. 

Uzvarētāji sastāvu nemainot, tādēļ ļoti iespējams, ka Ronaldu arī ceturtdaļfināla spēli pret Maroku sāks uz rezervistu soliņa. 

Vai šis čempionāts iezīmē Ronaldu ēras beigas? 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu