Buskets: Uzvarētājs tika noskaidrots visnežēlīgākajā veidā

CopyDraugiem X Whatsapp
Serhio Buskets
Serhio Buskets Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas izlases zaudējums pēcspēles sitienos ar 0:3 Marokai otrdien Katarā Pasaules kausa futbolā (PK) astotdaļfinālā bija nežēlīgs veids, kā izšķirt uzvarētāju, pēc spēles teica Spānijas komandas kapteinis Serhio Buskets.

120 minūtēs pamatlaikā un papildlaikā komandas vārtus neguva, bet 11 metru sitienus labāk izpildīja marokāņi, uzvarot ar 3:0.

Busketa sitienu trešajā sitienu sērijā atvairīja vārtsargs Jasine Bunū, 2010. gada Pasaules kausa uzvarētājiem nespējot realizēt nevienu no trim sitieniem.

"Žēl. Uzvarētājs tika noskaidrots visnežēlīgākajā veidā," sacīja Buskets.

"Tas bija grūti, ļoti grūti mums. Mēs centāmies līdz tiem nenonākt, likt viņiem daudz skriet, atrast brīvās vietas. Mums pietrūka šīs mazās veiksmes, lai iesistu izšķirošo bumbu," piebilda pussargs.

Spānija arī no 2020. gada Eiropas čempionāta izstājās pēc zaudējuma pēcspēles sitienos pusfinālā pret Itāliju.

34 gadus vecais Buskets uzreiz nespēja pateikt, vai viņš turpinās spēlēt izlasē.

"Tagad svarīgākā ir izlase, nevis es," sacīja "Barcelona" spēlētājs.

"Šis ir grūts vakars, un mums ir jāsavācas un jāizmanto šis kā pieredze mūsu spēlei. Ir daži ļoti jauni spēlētāji, kuriem tas ļoti palīdzēs," bilda komandas kapteinis.

Spānijas vārtsargs Unai Simons bija pagājušajā gadā notikušā Eiropas čempionāta varonis mačā pret Šveici ceturtdaļfināla pēcspēles sitienos, taču šoreiz spēja atvairīt tikai vienu no Marokas spēlētāju raidījumiem.

"Domāju, ka 120 spēles minūtes bijām pārāki par pretiniekiem, taču tam, ko es saku, tagad ir maza nozīme, ja bumba nav lidojusi tīklā," piebilda Simons, kurš atvairīja Badra Banuna sitienu. "Pēcspēles sitienos viņi bija pārāki, un tieši tas ļāva viņiem iekļūt ceturtdaļfinālā."

"Mēs redzam, ka visa Pasaules kausa finālturnīra laikā ir bijuši pārsteigumi. Nebijām spējīgi tos novērst un necerējām, ka izkritīsim no turnīra pēc cīņas pret Maroku, taču tā ir realitāte, un tagad mums jādodas mājās," teica Simons.

Maroka ceturtdaļfinālā tiksies ar citu Pireneju pussalas futbola lielvalsti Portugāli, kas otrdien ar 6:1 sagrāva Šveici.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu