Saņem miljonu dolāru sodu par Krievijas un Baltkrievijas tenisistu nepielaišanu Vimbldonas turnīram (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vimbldonas tenisa turnīra korts
Vimbldonas tenisa turnīra korts Foto: AFP/LETA

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) trešdien Lielbritānijas Tenisa asociācijai (LTA) piešķīra vienu miljonu ASV dolāru (951 tūkstotis eiro) lielu naudas sodu par to, ka šogad notikušajā Vimbldonas turnīrā Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ netika atļauts piedalīties Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, ziņo portāls "Insidethegames.biz".

Pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā WTA, ATP un ITF turnīros Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem tika atļauts piedalīties, startējot zem neitrāla karoga.

Neskatoties uz to, šajā vasarā notikušajā Vimbldonas čempionātā tika liegta iespēja piedalīties tenisistiem no Krievijas un Baltkrievijas, kā rezultātā netika piešķirti ne WTA, ne ATP ranga punkti.

Jau īsi pēc lēmuma pieņemšanas ATP nosodīja LTA nostāju, saucot to par diskriminējošo, un decembrī piešķīra arī naudas sodu.

Tāpat savu kritiku pauda Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs, kurš izcēla, ka politikai nebūtu jāietekmē sporta norises.

"Valdībām nevajadzētu lemt par to, kurš piedalās sporta pasākumos, balstoties uz politiskiem pieņēmumiem," teica Bahs.

"Šodien tā ir Krievija un Baltkrievija, bet rītā tā jau būs nākamā valsts. Mums vajag atrast veidus, kā tikt pāri šai dilemmai, lai sportisti varētu atgriezties sacensībās."

SOK pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ir rekomendējusi starptautiskajām sporta veidu federācijām liegt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās.

Vimbldonas turnīra rīkotāji atsevišķu valstu sportistiem iepriekšējo reizi liedza spēlēt pēc Otrā pasaules kara, kad sacensībās nevarēja piedalīties Vācijas, Japānas un vēl vairāku valstu tenisisti.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu