Horvātijas Futbola federācija tiek sodīta par fanu ksenofobisku uzvedību

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) trešdien Horvātijas Futbola federācija (HNS) piešķīra naudas sodu par fanu apvainojumiem, kas skāra Kanādas izlases vārtsargu Milanu Borjanu.

Otrajā apakšgrupas spēlē horvāti ar 4:1 uzvarēja Kanādu, taču mača laikā Horvātijas fani apvainoja Borjanu, kurš ir dzimis Horvātijā, taču pameta valsti vēl būdams bērns. Tāpat horvātu faniem bija karogi, kas atsaucās uz 1995. gada militāro operāciju, kas pārtrauca Horvātijas neatkarības karu.

Disciplinārās izmeklēšanas rezultātā HNS saņēma 50 tūkstošus Šveices franku (apmēram 50 tūkstošu eiro) lielu naudas sodu.

Tāpat pie 20 tūkstošus Šveices franku (apmēram 20 tūkstošu eiro) naudas soda tika arī Serbijas Futbola asociāciju (FSS), jo tās ģērbtuvē Pasaules kausa mačā pret Brazīliju bija izkārta Serbijas karoga versija ar karti, kurā Kosova attēlota kā valsts daļa, ietverot arī saukli "padošanās nebūs".

Horvātijas izlase Pasaules kausa finālturnīrā sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā piektdien stāsies pretī Brazīlijai, kamēr Serbija samierinājās ar ceturto vietu G apakšgrupā un neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu