Latvija piesakās rīkot 2026. gada Eiropas čempionātu telpu futbolā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas Futbola federācija (LFF) iesniegusi intereses deklarāciju 2026.gada UEFA Eiropas čempionāta telpu futbolā vīriešiem uzņemšanai Latvijā, ziņo LFF.

Finālturnīra norise paredzēta 2026.gada janvārī vai februārī.

"Esam pauduši skaidru interesi, vēlmi un gatavību organizēt Latvijā jau trešo augstākā līmeņa Eiropas finālturnīru," norāda LFF prezidents Vadims Ļašenko. Viņš apgalvo, ka federācijai jau ir uzkrāta liela pieredze šādu pasākumu organizēšanā, tāpēc tagad tā vēlas spert nākamo soli.

"Pēc UEFA Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta finālturnīra un UEFA Čempionu līgas finālturnīra telpu futbolā ar kontinenta četru spēcīgāko klubu un daudzu telpu futbola zvaigžņu piedalīšanos esam pierādījuši, ka mūsu darbinieki, pilsēta un infrastruktūra ir spējīga un gatava organizēt visaugstākajā līmenī šāda līmeņa pasākumus," norāda Ļašenko.

Pēc viņa teiktā, UEFA atsauksmes pēc LFF iepriekš organizētajiem starptautiskajiem turnīriem bijušas atzinīgas. Eiropas čempionātā 16 labākās komandas no visa kontinenta ierastos Latvijā, un tas būtu visaugstākā līmeņa telpu futbola turnīrs, kāds līdz šim organizēts Latvijā.

LFF jau esot sākusi sarunas ar "Arēna Rīga" un "Rimi Olimpisko centru", kā arī tiekot izskatīta iespēja šādu turnīru organizēt arī plānotajā projektā "Komandu sporta spēļu halles izveide Krišjāņa Barona ielā 99C, Rīgā", teikts LFF paziņojumā.

Rīkotāja tiesības tiks pasludinātas 2023.gada decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu