Cipuļa divniekam bronza EK posmā bobslejā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobsleja pilots Emīls Cipulis un stūmējs Edgars Nemme
Latvijas bobsleja pilots Emīls Cipulis un stūmējs Edgars Nemme Foto: bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilota Emīla Cipuļa un stūmēja Edgara Nemmes divnieku ekipāža ceturtdien Īglsas trasē Austrijā izcīnīja trešo vietu Eiropas kausa (EK) piektajā posmā, kamēr Jēkabs Kalenda un Ivo Dans Kleinbergs ieņēma desmito pozīciju.

Uzvaru izcīnīja Vācijas pilota Adama Ammura ekipāža, kas bija ātrākā abos braucienos un summā finišēja minūtē un 42,63 sekundēs.

Otro vietu ieņēma vācieša Maksimilāna Illmanna ekipāža, kas šosezon uzvarējusi jau trijos posmos, un saviem tautiešiem piekāpās 0,26 sekundes.

Tikmēr Cipuļa divnieks pirmajā braucienā sasniedza otru ātrāko laiku, bet otrajā braucienā Latvijas ekipāžai padevās ceturtais labākais laiks, abu braucienu summā finišējot minūtē un 42,98 sekundēs, kas bija par 0,45 lēnāk nekā Ammura sasniegtais rezultāts.

Startā Cipulim un Nemmem padevās attiecīgi trešais un ceturtais labākais rezultāts, abos braucienos veicot starta ieskrējienu 5,17 sekundēs.

Savukārt Kalendas ekipāža, kas startā uzrādīja 13. un devīto rezultātu, pēc pirmā brauciena ieņēma 14. vietu, taču otrajā, uzlabojot sniegumu, finišēja ar devīto ātrāko laiku un divu braucienu summā atpalika no uzvarētāja 0,97 sekundes.

Sacensībās startēja 30 divnieku ekipāžas.

Piektdien un sestdien Īglsas trasē paredzētas četrinieku ekipāžu starti.

Plānots, ka vismaz līdz jaunajam gadam Latvijas ekipāžas startēs Eiropas kausā, kas bobslejā ir otrā ranga sacensības aiz Pasaules kausa izcīņas. Latvieši Pasaules kausa apritē atgriezīsies janvāra sākumā, kad Vācijas trasē Vinterbergā risināsies ceturtais posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu