Bērziņš vēl vismaz mēnesi spēlēs Banki vadībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Bērziņš
Kaspars Bērziņš Foto: euroleaguebasketball.net

Francijas komanda "Strasbourg", kuru vada Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki, uz vienu mēnesi pagarinājusi līgumu ar latviešu centra spēlētāju Kasparu Bērziņu, informē klubs.

Plānots, ka Bērziņš būs komandā uz tik ilgu laiku, kamēr Ike Udano atveseļosies no gūtās potītes traumas. Bērziņš klubam pievienojās pirms mēneša, bet Udano vēl nav gatavs atgriezties laukumā, tāpēc vienošanās pagarināta vismaz līdz 10. janvārim.

Pēc Bērziņa un Banki ierašanās Strasbūras klubs uzvarējis piecās spēlēs pēc kārtas. Francijas čempionātā latvietis trīs mačos vidēji 13 minūtēs guvis 4,3 punktus un izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas, bet FIBA Čempionu līgā viņam divos dueļos caurmērā 15 minūtēs ir 3,5 punkti un 4,5 bumbas zem groziem.

"Strasbourg" ar četrām uzvarām 11 spēlēs ir 13. vietā starp 18 Francijas čempionāta komandām. Savukārt FIBA Čempionu līgā strasbūrieši uzvarējuši četrās no piecām spēlēm un ir pirmie savā apakšgrupā.

Sezonas ievadā 37 gadus vecais Bērziņš bija Lietuvas kluba Utenas "Juventus" paspārnē. Lietuvas meistarsacīkstēs viņš laukumā devās vienā mačā, kurā 20 minūtēs guva astoņus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

Iepriekšējās divas sezonas Bērziņš pavadīja Panevēžas "Lietkabelis" un "Siauliai" komandās. Ar Panevēžas komandu latvietis iepriekšējā sezonā kļuva par Lietuvas vicečempionu.

Ārzemēs viņš spēlējis arī Krievijas vienībās Saratovas "Avtodor", "Ņižņij Novgorod", Krasnodaras "Lokomitv-Kubaņ" un Samāras "Krasnije kriļja", kā arī Spānijas komandās Kompostelas "Obrodoira Monbus", Malagas "Unicaja", "Fuenlabrada" un "Caceres".

Latvijā Bērziņš pārstāvējis arī "Ogres", "VEF Rīga", Rīgas "Skonto", "ASK Rīga" un "Barons"/LMT krāsas. Viņš četras reizes kļuvis par Latvijas čempionu, kā arī vienu reizi izcīnījis FIBA Eiropas kausu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu