Ābols izceļas ar pieciem rezultativitātes punktiem Zviedrijas čempionāta spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols (pa labi)
Rodrigo Ābols (pa labi) Foto: Orebro Hockey/Twitter

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols ceturtdien Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) mačā izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm, kaldinot "Orebro" komandas uzvaru.

Erebrū hokejisti viesos ar rezultātu 7:4 (3:2, 3:1, 1:1) uzvarēja Jenšēpingas HV71.

Ābolam šī bija otra rezultatīvākā spēle SHL karjerā, vienā no iepriekšējās sezonas cīņām latvietim izceļoties ar četriem vārtiem un divām piespēlēm.

Piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām Ābols pielaboja metienu pie zilās līnijas un vairākumā panāca 2:1, bet 39 sekundes pirms došanās pārtraukumā pēc latvieša piespēles viesi vēlreiz atgriezās vadībā - 3:2. Otrajā periodā Ābolam vajadzēja vien 17 sekundes, lai ar tuvu metienu panāktu 4:2. Trešdaļas ceturtajā minūtē Ābolam trāpot pa vārtu stabu, ripa atlēca pie komandas biedra, kurš vēl vairāk nostiprināja "Orebro" vadību.

Trešā perioda septītajā minūtē Ābols ar nesavtīgu piespēli palīdzēja 18 gadus vecajam aizsargam Ēliasam Petešsonam gūt savus pirmos vārtus SHL un panākt 7:3.

Ābols šajā duelī uz ledus pavadīja 16 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja 50% iemetienu un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 24 mačos guvis septiņus vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā nedēļā Erebrū komandas rindas papildināja uzbrucējs Rihards Marenis, kurš jau pirmajā mačā izpelnījās trīs spēļu diskvalifikāciju un laukumā atgriezīsies mēneša beigās.

Ar 38 punktiem 25 mačos "Orebro" turnīra tabulā ieņem sesto vietu 14 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā Kārlstades "Farjestad" finālā pieveica "Lulea" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu