Neimars vēl apdomāsies, bet Tite atstāj Brazīlijas izlasi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tite un Neimars
Tite un Neimars Foto: Reuters/Scanpix

Brazīlijas futbola izlases galvenais treneris Tite pēc izstāšanās no Pasaules kausa paziņojis par amata atstāšanu, savukārt komandas līderis Neimars vēlas laiku pārdomām, vēsta BBC.

Brazīlija tika uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm cīņā par Pasaules kausu 2022. gadā, taču komandai turnīra Katarā noslēdzās ceturtdaļfinālā, kur pēcspēles 11 metru sitienos nācās atzīt Horvātijas pārākumu.

Neimars mačā pret Horvātiju guva 77. vārtus Brazīlijas izlasē, panākot valsts izlases rekordistu leģendāro Pelē. Patlaban 30 gadus vecais Neimars izlasē aizvadījis 124 spēles, Pelē - 92 mačus.

Pēc izstāšanās no Pasaules kausa Neimars norādīja, ka viņš nevar 100% garantēt, ka turpinās karjeru Brazīlijas izlasē. "Man vajag nedaudz laika to apdomāt," teica futbolists.

"Es neaizveru valstsvienības durvis, bet es arī negarantēju par 100%, ka atgriezīšos," sacīja Neimars, kurš Brazīlijas izlasē debitēja jau 18 gadu vecumā un Pasaules kausā piedalījās trešo reizi.

"Man ir nedaudz vairāk jāapdomā, kas ir vislabākais man pašam un nacionālajai komandai," piebilda Neimars.

Brazīlijas futbolisti iepriekšējā Pasaules kausā ceturtdaļfinālā ar 1:2 zaudēja Beļģijai, bet 2014 gadā, kad turnīrs notika dzimtenē, pusfinālā nācās piedzīvot sagrāvi 1:7 pret Vāciju. Kaunpilnajā zaudējumā Neimars traumas dēļ nespēlēja. 

61 gadu vecais Tite pie Brazīlijas izlases stūres stājās 2016. gadā un pēc trim gadiem ar komandu izcīnīja "Copa America", taču Pasaules kausā otro reizi pēc kārtas neizdevās pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

Tites vadībā Brazīlijas izlase 81 spēlē izcīnīja 61 uzvaru un piedzīvoja septiņus zaudējumus. 

"Sāpīgs zaudējums, taču es dodos prom ar mieru. Šīs ir cikla beigas. Ir citi profesionāļi, kuri var mani aizstāt," norādīja Tite.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu