Katarā 48 gadu vecumā miris prominents ASV sporta žurnālists

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Grants Vāls.
Grants Vāls. Foto: AP/Scanpix

Piektdien, 9. decembrī, futbola žurnālists Grants Vāls no ASV saļimis un vēlāk miris, atspoguļojot Pasaules kausa izcīņu Katarā, ziņo raidsabiedrība BBC.

48 gadus vecais Grants Vāls saļimis, kad piektdienas vakarā sākās papildlaiks Argentīnas un Nīderlandes spēlē.

Žurnālists īsi pirms savas nāves aktīvi tvītoja par tobrīd notiekošo maču. Pēdējais viņa tvīts bija par Nīderlandes izlases fantastiskajiem vārtiem pamatlaika pēdējās sekundēs, kas noveda līdz papildlaikam.

Sākotnējie ziņojumi liecina, ka viņam varētu būt bijusi sirdslēkme, taču nāves iemesls vēl nav oficiāli apstiprināts.

Pagājušajā mēnesī Kataras varas iestādes uz īsu brīdi aizturēja Vālu par mēģinājumu iekļūt stadionā kreklā ar varavīksnes simboliku, atbalstot LGBT tiesības.

Foto: Grant Wahl/Scanpix

ASV Futbola federācijas paziņojumā teikts, ka šīs ziņas no Kataras ir "sirdi plosošas".

"Augstākās raudzes futbola un sporta žurnālistikas fani zināja, ka mēs vienmēr varam paļauties uz to, ka Grants sniegs saturīgus un izklaidējošus stāstus par spēli un tās galvenajiem varoņiem," teikts federācijas paziņojumā.

Vāla sieva Selīna Goundera mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka ir "pilnīgā šokā", piebilstot, ka ir "pateicīga" par atbalstu, ko saņēmusi no draugiem.

Vāls ceturtdien, 8. decembrī, kopā ar draugiem Katarā svinēja savu 48. dzimšanas dienu. Bet pirmdien, 5. decembrī, viņš savos sociālajos tīklos rakstīja, ka pēdējo 10 dienu laikā viņš nav juties labi un viņam šobrīd ir antibiotiku kurss, jo ir aizdomas par bronhītu.

"Mans ķermenis beidzot mani ir nodevis," viņš rakstīja. "Pēdējo 10 dienu laikā saaukstēšanās ASV un Nīderlandes spēles naktī pārvērtās par kaut ko smagāku, un es jutu, ka es plaušās izjutu vēl nepiedzīvotu diskomfortu.

"Man nebija Kovida (šeit [Katarā] es regulāri veicu testus), bet es šodien apmeklēju medicīnisko punktu galvenajā mediju centrā, un viņi teica, ka man, iespējams, ir bronhīts."

FIFA prezidents Džanni Infantīno sacīja, ka Vāla mīlestība pret futbolu bija "bezgalīga". Tāpat arī vairāki Lielbritānijas žurnālisti ir izteikuši cieņu Vāla piemiņai.Pīrss Morgans Vālu raksturoja kā "izcilu žurnālistu", savukārt laikraksta "Times" žurnālists Henrijs Vinters sacīja, ka viņš bija "labs cilvēks" un "preses aprindu milzis".

Par Pasaules kausa izcīņas plānošanu atbildīgās Kataras organizācijas pārstāvis sacīja: "Mēs esam dziļi apbēdināti par ASV žurnālista Granta Vāla nāvi."

"Grants bija pazīstams ar savu milzīgo mīlestību pret futbolu un bija Katarā, lai aizvadītu savu astoto FIFA Pasaules kausu.

Viņš saļima Lusail Stadium mediju tribīnē, pagājušajā naktī ceturtdaļfināla spēlē starp Argentīnu pret Nīderlandi. Viņš saņēma tūlītēju neatliekamo medicīnisko palīdzību uz vietas, kas tika turpināta, kad viņš ar ātro palīdzību tika pārvests uz Hamada slimnīcu.

Mēs sazināmies ar ASV vēstniecību un attiecīgajām vietējām iestādēm, lai nodrošinātu, ka līķa repatriācijas process atbilst ģimenes vēlmēm."

Šīs nedēļas sākumā Brazīlijas futbola leģenda Ronaldu Vālam pasniedza balvu par astoņu Pasaules kausu futbolā atspoguļošanu pēc kārtas – pirmo reizi viņš Pasaules kausā piedalījās ASV 1994. gadā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu