Kļūdas šaušanā Rastorgujevam liedz pacīnīties par augstu vietu iedzīšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Hohfilcenē ieņēma 35. vietu Pasaules kausa otrā posma 12,5 kilometru iedzīšanā.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā kļūdījās divreiz, pēc piektās vietas sprintā atkāpjoties uz 20. vietu. Nākamo šaušanu Latvijas biatlonists veica perfekti, pakāpjoties uz astoto vietu, taču trešajā šautuvē pieļautie divi "pūdeļi" deva 15. vietu.

Pēdējā šautuvē Rastorgujevs kļūdījās tikpat daudz kā trijās iepriekšējās ugunslīnijās kopā, finišēdams ar astoņiem soda apļiem, kas bija dalīts lielākais soda apļu skaits sacensībās.

Rastorgujevs finišēja 35. vietā, no uzvarētāja norvēģa Juhannesa Tīngnesa Bē atpaliekot trīs minūtes un 44,9 sekundes.

Otro vietu 59 sportistu konkurencē ieņēma uzvarētāja tautietis Sturla Holms Lēgreids, atpaliekot no Bē 47,9 sekundes. Abi sakrāja pa divām kļūdām šaušanā.

Trešo vietu ar trim kļūdām šaušanā ieņēma francūzis Emiljēns Žakelēns (+1:13,9).

Disciplīnas kopvērtējuma vadībā pēc divām sacensībām ar 180 punktiem ir Bē. Lēgreidam ir 150 un Žakelēnam - 120 punkti. Rastorgujevs ar sešiem punktiem ieņem 47. vietu.

Visu disciplīnu kopvērtējumā vadībā ar 389 punktiem ir Bē. Ar 325 punktiem seko Lēgreids un ar 253 - Žakelēns.

Rastorgujevs ar vienā posmā nopelnītu 51 punktu ir 33. vietā.

Rastorgujevs piektdien pēc vienas sezonas pārtraukuma Pasaules kausa apritē atgriezās ar izcīnītu piekto vietu desmit kilometru sprintā, tikai sesto reizi karjerā šajā disciplīnā iekļūstot labāko pieciniekā. Latvietis šāva nekļūdīgi un trasē slēpoja ar 15. ātrāko soli.

Edgars Mise bija 77. vietā, bet Aleksandrs Patrijuks ieņēma 100.pozīciju, abiem latviešiem nekvalificējoties iedzīšanai.

Trešais Pasaules kausa posms no 15. līdz 18. decembrim notiks Francijas trasē Anesī-Legrānā Bornānā, kamēr noslēdzošais no desmit Pasaules kausa sacensību posmiem paredzēts martā Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu