"Rīgas" 3x3 basketbolisti Pasaules tūres finālposmā zaudē ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbolisti Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars un Nauris Miezis
Latvijas 3x3 basketbolisti Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars un Nauris Miezis Foto: FIBA.com

"Rīgas" 3x3 basketbola komanda svētdien Abū Dabī cieta zaudējumu Pasaules tūres finālposma ceturtdaļfinālā.

"Rīga", kuras sastāvā ir olimpiskie čempioni Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Agnis Čavars un kura izsēta ar ceturto numuru, ar 17:21 piekāpās "Vienna" no Austrijas (7.).

Lasmanis guva septiņus punktus, Miezis sakrāja piecus punktus un četras rezultatīvas piespēles, četrus punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Čavars, bet Krūmiņš guva vienu punktu.

Pretinieku rindās astoņus punktus guva Štefans Stojačičs, septiņus - Matiass Linortners un sešus - Kvinsijs Digss.

Pēc Lasmaņa tālmetiena "Rīga" panāca 4:1 pārsvaru, taču pēc Stojačiča soda metiena vadībā bija jau Austrijas komanda (5:4), pēc diviem Stojačiča tālmetieniem panākot arī 9:5 pārsvaru.

Pēc Linortnera soda metiena pārsvars tika palielināts līdz 17:8, un atspēlēties latviešiem neizdevās.

"Vienna" pusfinālā svētdien spēlēs ar "Antwerp" no Beļģijas (3.), bet otrā pusfinālā tiksies Serbija "Ub" (1.) un "Amsterdam" (5.).

Finālposmu tiešraidē translē Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "YouTube" kanāls.

Jau ziņots, ka Latvijas komanda sestdien D apakšgrupas pirmajā mačā ar 21:16 uzvarēja Nīderlandes vienību "Utrecht" (12.), bet otrajā spēlē ar 16:22 piekāpās "Amsterdam" (5.) 3x3 basketbolistiem. Savukārt Vīnes vienība B apakšgrupā vispirms ar 22:11 pārspēja "Omaha" no ASV (10.), bet pēc tam ar 21:15 guva panākumu pār "Liman" no Serbijas (2.).

Abas komandas šosezon tikās Monreālas "Masters" turnīra pusfinālā, kad uzvaru ar 21:14 izcīnīja Latvijas vienība.

Novembra nogalē Latvijas kvartets piedzīvoja zaudējumu Honkongas "Masters" turnīra ceturtdaļfinālā, neturpinot sēriju, kurā tas izcīnīja 27 uzvaras pēc kārtas.

Finālposma uzvarētāji saņems 60 000 ASV dolāru lielu naudas prēmiju.

Iepriekšējā sezonā Džidā notikušajā finālposmā "Rīga" apstājās ceturtdaļfinālā, bet par čempioniem kļuva "Liman" 3x3 basketbolisti. Gadu iepriekš latvieši turpat Džidā kļuva par Pasaules tūres finālposma uzvarētājiem.

"Rīga", spēlējot ar visiem četriem olimpiskajiem čempioniem sastāvā, rudenī uzvarēja "Masters" turnīros Monreālā, Sebu un Rijādā, kā ari "Challenger" sacensībās Dienvidāfrikas Republikā un "Super Quest" turnīrā Saūda Arābijā.

Vasarā, kad Lasmanis spēlēja ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3" un Krūmiņš ārstēja traumu, komanda spēlēja dažādos sastāvos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu