Žurnālisti otro gadu pēc kārtas par Latvijas labāko futbolistu atzīst Gutkovski

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Ikaunieks un Vladislavs Gutkovskis
Jānis Ikaunieks un Vladislavs Gutkovskis Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Futbola apskatnieku Edmunda Novicka un Ilvara Koscinkeviča iedibinātajā Latvijas sporta mediju balsojumā, kura rezultāti publicēti portālā "sportacentrs.com", par 2022. gada labāko pašmāju futbolistu atzīts uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis.

Gutkovskis palīdzēja Čenstohovas "Rakow" komandai izcīnīt sudraba medaļas Polijas čempionātā un uzvarēt valsts kausa izcīņā, gūstot vārtus titula mačā. Novembrī vienā no ekstraklases mačiem Gutkovskis guva četrus vārtus.

Latvijas izlases rindās 27 gadus vecais Gutkovskis šogad guva sešus vārtus, piecus no tiem UEFA Nāciju līgā.

Otrais balsojumā bija uzbrucējs Raimonds Krollis, kurš ar 24 gūtiem vārtiem bija Latvijas virslīgas labākais vārtu guvējs un palīdzēja "Valmierai" izcīnīt kluba vēsturē pirmo čempiontitulu. Balstoties uz portāla "Transfermarkt" datiem, 21 gadu vecais Krollis šobrīd ir vērtīgākais Latvijas futbolists.

Tikmēr trešo vietu guva pussargs Jānis Ikaunieks, kurš šogad ar Kuopio "Palloseura" ("KuPS") komandu kļuva par Somijas vicečempionu un valsts kausa ieguvēju. Somijas kluba sastāvā 27 gadus vecajam Ikauniekam bija 16 gūti vārti, bet izlases rindās - četri precīzi sitieni.

Balsojumā Gutkovskis saņēma 267 punktus, Krollim bija 217 punkti, bet Ikauniekam - 180 punkti. Ceturtais ar 138 punktiem bija uzbrucējs Roberts Uldriķis, piekto vietu ar 120 punktiem ieņēma vārtsargs Pāvels Šteinbors, bet gandrīz četrreiz mazāk punktu bija sestās vietas ieguvējam pussargam Alvim Jaunzemam.

Aptaujā piedalījās 51 mediju pārstāvis, savos sešiniekos iekļaujot kopā 20 futbolistus. Bez iepriekšminētajiem futbolistiem balsojumā pie punktiem tika arī Rihards Matrevics, Roberts Savaļnieks, Artūrs Zjuzins, Vitālijs Jagodinskis, Kristers Tobers, Daniels Balodis, Antonijs Černomordijs, Elvis Stuglis, Andrejs Cigaņiks, Kaspars Dubra, Raivis Andris Jurkovskis, Dario Šits, Nils Toms Puriņš un Mārtiņš Ķigurs.

Latvijas Futbola federācija (LFF) gada labāko futbolistu plāno paziņot piektdien laureātu vakarā. Šajā balsojumā piedalījās LFF Nacionālo izlašu treneru padome, virslīgas komandu galvenie treneri un kapteiņi, biedrība "Latvijas Futbola Virslīga", Nākotnes līgas komandu galvenie treneri un kapteiņi, LFF valdes locekļi un balsojumam apstiprinātie žurnālisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu